KaramellerDet holder ikke med de syv sortene, konfekt må også til i jula. I dag lager vi karameller med hjelp fra konditoren Pascal. Publisert 12.12.2001 15:00. Oppdatert 12.12.2001 15:14.Du trenger:2,5 dl fløte
200 g sukker
l vann
500 g melkesjokolade
Fremgangsmåte:
1. Bland sukker og noen spiseskjeer vann i en kasserolle. La det koke til karamellen blir mørk brun. Ikke for lys, for da blir det ingen smak. La karamellen kjøle i kasserollen. (For hvis du har fløten i varm karamell, blir fløten klumpete.)
2. Kok opp fløte og karamell.
3. Hakk melkesjokoladen i småbiter.
4. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen, og bland sammen med en stavmikser.
5. La karamellen stivne, i 2-3 timer.
6. Bruk en kremsprøyte, og lag fingertykke karamellpølser, på et brett med bakepapir.
7. La stå natten over.
8. Dagen etter deler du pølsene i passe biter, og dypper dem i smeltet melkesjokolade. Husk at sjokoladen ikke må smeltes på for sterk varme, og aldri settes i kjøleskap, for da blir den ødelagt.
WOK, NRK P2 12. desember 2001
Av Dag Are Børresen
|