skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Karameller

Det holder ikke med de syv sortene, konfekt må også til i jula. I dag lager vi karameller med hjelp fra konditoren Pascal.

Publisert 12.12.2001 15:00. Oppdatert 12.12.2001 15:14.

Du trenger:

2,5 dl fløte
200 g sukker
l vann
500 g melkesjokolade

Fremgangsmåte:


1. Bland sukker og noen spiseskjeer vann i en kasserolle. La det koke til karamellen blir mørk brun. Ikke for lys, for da blir det ingen smak. La karamellen kjøle i kasserollen. (For hvis du har fløten i varm karamell, blir fløten klumpete.)

2. Kok opp fløte og karamell.

3. Hakk melkesjokoladen i småbiter.

4. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen, og bland sammen med en stavmikser.

5. La karamellen stivne, i 2-3 timer.

6. Bruk en kremsprøyte, og lag fingertykke karamellpølser, på et brett med bakepapir.

7. La stå natten over.

8. Dagen etter deler du pølsene i passe biter, og dypper dem i smeltet melkesjokolade. Husk at sjokoladen ikke må smeltes på for sterk varme, og aldri settes i kjøleskap, for da blir den ødelagt.


WOK, NRK P2 12. desember 2001
Av Dag Are Børresen


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no