Guro von Germeten. Foto: Promo

Guro von Germeten. Foto: Promo

Luke 10: Guro von Germeten

Store lyder, to gode venninner og klokkespill utgjør dagens luke i den alternative julekalenderen.

Skrevet av:
Publisert 18:56 10 desember, 2011

Endelig er den tiende luka i Alternativ Julekalender nådd. Bak kalenders pappdør skjuler det seg idag en pompøs låt av en kvinne som tydeligvis har stor sans for sånt. Det har sannsynligvis også hennes venninne Andrea som hjelper til med både englevinger og vokal. Vi setter over til kalenderredaksjonen:

Hør tidligere luker her!

Luke 10:

Guro von Germeten – «Follow Me (To The Shore)»

I dag presenterer vi en madame du like gjerne kunne ha møtt på fest hos Jaques Brel, Kurt Weil, Kate Bush eller Edith Piaf. Guro Von Germeten er jenta som forelsket seg i et rødt italiensk trekkspill og kjempet seg fri fra operaens klamme jerngrep. Med seg på ferden tok hun med seg nyfunnet kjærlighet til franske cabareter, tyske undergrunnsbuler, fortapte matroser og prikkete kjoler. Til oss i Alternativ Julekalender har hun skrevet en noe utypisk Guro-låt og fått med seg sin gode venninne Andrea til å spre julestemning over det ganske land. Kos dere!

Julehilsen fra Guro von Germeten:

Julen for meg er tiden da jeg endelig og fullstendig skamløst, kan boltre meg i kitsch, pynt og ubrukelige gjenstander. Jeg elsker krimkrams og jeg elsker historiene, drømmene og marerittene alle julens rekvisitter kan fortelle. Da jeg var liten brukte jeg hver jul å kle meg naken, legge meg under juletreet (inntullet i julelys) og leke Jesusbarnet. Nå kler jeg meg heller i englevinger og baker 23 slag julekaker med rosa glasur, mens leiligheten min oser av porselensreinsdyr, kirkelokker, lysende stjerner, guttekor, kunstig snø, misteltein, sjokoladekonfekt og riskrem. Fordi det i dag er min luke i Alternative Julekalender og jeg dermed kan spre (og iscenesette…) hva jeg vil, gir jeg dere herved en litt annerledes Guro-låt. Mitt lille røde trekkspill er fortsatt med, men jeg har boltret meg sammen med den talentfulle låtskriveren og sangeren ANDREA og produsent Thomas Hukkelberg i alle julens klisjeer: det pompøse, det høytidelige og ikke minst det store og dramatiske. Dette er historien om en gjeng falne engler som står ved havet og lokker til seg håp for en mørk og litt sliten verden. Håper dere liker vår lille luke, og ikke minst god blinkende jul til dere alle sammen!

Tags: , ,

Del "Luke 10: Guro von Germeten"

Legg igjen en kommentar