Josh Homme, foto: Kim Erlandsen, Nrk

Josh Homme, foto: Kim Erlandsen, Nrk

Homme saksøker gamle venner

Josh Homme og Scott Reeder saksøker Kyuss Lives! for brudd på rettighetene til bandnavnet.

Skrevet av:
Publisert 15:33 13 mars, 2012

Det virket lenge som om alt var fint med gjenforeningen av stoner-legendene Kyuss under navnet Kyuss Lives! John Garcia, Nick Oliveri og Brant Bjork reiste på turné med godkjenning fra resten av Kyuss, og har spilt flere konserter i Norge. Et helt nytt album er også under planlegging. Men nå ulmer det i leiren.

Først ble bassist Nick Oliveri i fjor arrestert for vold mot sin kjæreste, etter å ha barrikadert seg for politiet i sitt eget hus. Oliveri kan havne i fengsel i mange år, men erkjente ikke straffeskyld da saken hans var oppe i retten nylig. Rettssaken starter for fullt i april, og Oliveri er for lengst ute av bandet Kyuss Lives!

(Nick Oliveri fra Kyuss Lives! live på Bukta 2011, foto: Jørn Gjersøe, Nrk)

Nå har i tillegg de to tidligere Kyuss-medlemmene Josh Homme (Queens Of The Stone Age og Them Crooked Vultures) og Scott Reeder saksøkt Kyuss Lives! for svindel og krenkelse av varemerket Kyuss. Homme og Reeder hevder at Kyuss Lives! har levert dokumenter der bandet og managementet forsøker å overta navnet. De to kom også med en offisiell uttalelse etter å ha levert søksmålet.

- Dette suger. Tenk at vi deltok på et møte i januar kun for å hjelpe dem med anmodningen om å få fortsette med Kyuss Lives. Med åpne armer forsøkte vi å hjelpe dem å fortsette. Bare for å oppdage at mens de så oss i øynene, så forsøker bandet og managementet å stjele navnet fra oss. Dette er akkurat det vi forsøkte å unngå. Det er en trist dag for oss, og for John Garcia, men mest av alt for fansen. For et unødig rot.

(Kyuss Lives! på Bukta 2011, foto: Jørn Gjersøe, Nrk)

Reeder postet også følgende via Facebook.

- Jeg hadde ikke noe valg. Enten kunne jeg miste alle rettighetene til navnet innen to uker, eller beholde rettighetene for alltid.

Lørdag 23. juni skal Kyuss Lives! spille på årets Bergenfest, men det spørs om de ikke blir nødt til å skifte navn før den tid. Eventuelt betale Homme og Reeder en solid sum for å bruke navnet Kyuss Lives! også i fremtiden.

Tags: , , , , ,

Del "Homme saksøker gamle venner"
 

1 kommentar på “Homme saksøker gamle venner”

  1. Lars Hansen sier:

    Alltid skal de krangle…

Legg igjen en kommentar