Who Made Who har vunnet BIFFs pris for videoen til

Who Made Who har vunnet BIFFs pris for videoen til "Every Minute Alone". Foto: Screenshot

Her er Skandinavias beste musikkvideo

Bergen Internasjonale Filmfestival har talt: Danske Who Made Who og deres tårevåte video til «Every Minute Alone» er verdt en pris.

Skrevet av:
Publisert 22:39 25 oktober, 2011

I fjor kunne det norske tospannet Torgny Amdam og regissør Emil Trier ta med seg hjem BIFFs pris for Skandinavias beste musikkvideo. I år tilfaller æren våre venner i sør, nærmere bestemt danske Who Made Who og deres video til singelen «Every Minute Alone», regissert av danske William Stahl.

Videoen tar utgangspunkt i tesen «man has long experience in surviving adversity, but little experience in surviving prosperity«. På streit norsk: Vi blir ikke nødvendigvis lykkelige av våre rike, avanserte og skjermede liv. Slik kan den kanskje tolkes som en noe mindre dramatisk, men like fullt like rørende, tåremarinert og skandinavisk tapning av problemstillingene som gjør Fight Club til en relevant film, 12 år etterpå.

Juryen begrunner tildelingen slik:

Basert på en meget god ide som lett kunne gått på trynet, kombinerer videoen på elegant vis et eksistensielt innhold med en leken og humoristisk utførelse, som er smertelig klar over at djevelen finnes i detaljene. Vårt valg falt på en velregissert og snedig redigert video som skildrer den skandinaviske mentalitet med universell gjenkjennelighet. Den velstående skandinaviske mannen har ikke lenger krig, sult eller nød å klage – eller gråte – over. Men det betyr ikke at han ikke kan bukke under for de mange utfordringene hverdagen byr på. Fra montering av Ikea-møbler, via å se favorittfotballaget tape en kamp, ​til bokstavelig talt gråte over spilt melk. Dette er en video om den siste dråpen som får hysteriet til å flyte over. En film som setter en effektiv stopper for myten om at gutter ikke gråter. Mens den får oss til å le.

Og da gjenstår det bare å snurre film.

Who Made Who – «Every Minute Alone»:

Enig eller uenig i juryens avgjørelse? Her kan du se de øvrige nominerte og dømme selv.

Tags: , , , ,

Del "Her er Skandinavias beste musikkvideo"
 

14 kommentarer på “Her er Skandinavias beste musikkvideo”

 1. Anonym sier:

  Musiken er bra, datt ut av videoen, svarte heller på en epost………… Det var jo til å grine av……. forstår at jeg ikke er helt alene da……. Det er jo bra…..

 2. Ja musikken er bra men videon er trist.

 3. Anonym sier:

  Hvorfor bruker lydverket alltid begrepet «beste»?
  -…..norges beste live band…..
  -…..årets beste, norske utgivelse…..
  -…..høstens beste, norske plate……

  Når alle utgivelser og alle band er best, kan vel kanskje klassifiseringen tolkes som «norsk utgivelse», «norsk live band», «norsk plate gitt ut på høsten»??

  I dette tilfellet skandinavisk musikkvideo. Men dog.

 4. Regissøren digger Fight Club og komplekse male issues….morsom og kjedelig vri om en annen. Sissies.

 5. Tom Evensen sier:

  Musikken er ikke så veldig bra. Men videoen er ok.

 6. Anonym sier:

  Sangen var ikke så veldig bra, men videoen var ganske elendig den og.

 7. joakim svendsen sier:

  Veel… musikken var ikke akkurat imponerende bra, videoen kunne hatt potensial, men scorer ikke høyt den heller. De dissonerende tonene som etterhvert tar helt over er forferdelige, greit nok med kunstnerisk og «spesielt» preg, men vis meg hvertfall noe som er litt mer gjennomført og bra. –> tommel ned!

 8. joakim svendsen sier:

  wuups! får ikke det bildet bort jeg :S trodde det ble profilbildet mitt, hehe ;)

 9. Ja, det bør være lov å gråte over spilt melk.

 10. Saga sier:

  SØT! Og jeg ler meg ihjel:)

 11. Karine T. Knudsen sier:

  Synes Hanne Kolstø – «The City» er bedre :)

Legg igjen en kommentar