skilleResultaterskille_slutt
OL Athen 2004      3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Athen 2004 Sist oppdatert 18:17

Overraskende tap for Sverige

Nedturen fortsetter for de svenske fotballjentene. I OL-turneringens åpningskamp ble det sjokknederlag 0-1 mot Japan.

Publisert 11.08.2004 19:11. Oppdatert 11.08.2004 19:50.
Svenske Anna Sjøstrøm og Japans Yayoi Kobayashi. Foto: Scanpix.
Svenskene fikk ikke den oppladningen til OL de hadde håpet på da Norge vant 4-0 i Uddevalla.

Og bedre ble det ikke i OLs første kamp. Japan vant 1-0 etter scoring av Eriko Arakawa. Scoringen kom etter en knapp halvtime.

Sverige spilte en dårlig 1. omgang, og Japans ledelse kunne vært større. Frida Ostberg headet bort en ball på målstreken, og dessuten hadde Japan et forsøk like utenfor stolpen.

Etter pause skapte svenskene mer, men strevde med å komme til klare sjanser. Sverige møter Nigeria tirsdag.

Innfridde

De andre gullfavorittene innfridde. Tyskland banket Kina 8-0, mens USA slo vertsnasjon Hellas greit 3-0.

Shannon Boxx, Abby Wambach og Mia Hamm nettet for USA i solskinnet i Heraklion. Hamm har scoret 152 mål på 261 kamper, og nå går hun og USA for revansj etter finaletapet for Norge i Sydney-OL.

Birgit Prinz scoret fire av målene og fikk sammen med Tyskland en drømmestart. De regjerende verdensmestrene, som ble slått 1-0 av Norge før OL, ga seg ikke før den kinesiske keeperen hadde fått åtte baller bak seg i Patras.

Overrasket

De øvrige tyske målene ble satt inn av Pia Wunderlich, Renate Lingor, Conny Pohlers og Martina Mueller.

- Jeg er veldig overrasket, dette hadde jeg aldri trodd, sa kaptein Birgit Prinz etter målkalaset.

I en annen kamp onsdag vant Brasil 1-0 over Australia. Marta ble matchvinner med sin scoring etter 36 minutter.