skilleResultaterskille_slutt
OL Athen 2004      3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Athen 2004 Sist oppdatert 18:17

Sverige slet seg til kvartfinale

De svenske fotballjentene er klar for OL-kvartfinale etter 2-1-seier over Nigeria tirsdag.

Publisert 17.08.2004 21:00.
Svenskene fikk en dårlig generalprøve med 0-4 mot Norge. I åpningskampen ble det sensasjonelt 0-1-tap mot Japan.

Det så lenge stygt ut mot Nigeria også. Mercy Akide ga Nigeria ledelsen etter 25 minutter, og 22 minutter før slutt var Sverige ute av OL.

Så utlignet Hanna Marklund, før Malin Mostrom fem minutter senere ordnet svensk 2-1-ledelse. Det berget kvartfinalekamp mot Australia fredag.

USA klarte for øvrig bare 1-1 mot Australia i gruppe G tirsdag, mens Brasil knuste sjanseløse Hellas 7-0. I gruppe F vant Tyskland 2-0 over Mexico.

De andre kvartfinalene spilles slik: Tyskland Nigeria, USA Japan, Mexico Brasil.

I gruppe E gikk alle tre lagene videre. Sverige, Nigeria og Japan fikk alle tre poeng etter en seier og ett tap.

Sverige vant gruppa der alle lag fikk like mange poeng og lik målforskjell. Sverige vant fordi de scoret flere mål enn Japan og var bedre enn Nigeria i innbyrdes oppgjør.

Kina og Hellas er ute av kvinnenes OL-turnering i fotball, der bare to av ti lag forsvant i gruppespillet.