skilleResultaterskille_slutt
OL Athen 2004      3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Athen 2004 Sist oppdatert 18:17

Gigant-møte i OL-fotballen

Verdens to beste kvinnelag i fotball møtes i OL-semifinalen etter at både Tyskland og USA vant knepent i fredagens kvartfinaler.

Publisert 20.08.2004 20:23.
Av Rune Olsen
Verdens mest kjente fotballspiller, Mia Hamm, i kamp med Japans Tomoe Sakai. (Foto: AP/Scanpix)

Verdensmestrene Tyskland lå under mot Nigeria helt til det var et kvarter igjen av kampen, men utlikning i det 76. minutt og et seiersmål fem minutter senere sikret plass blant de fire beste.

Nigeria scoret likevel først da Perpetua Nkwocha gikk solo gjennom et halvsovende tysk forsvar og passet ballen nesten ferdigscoret til Mercy Akide etter en times spill.

Tyskerne gav imidlertid ikke opp, og laget som ufortjent tapte semifinalen for Norge i Sydney-OL slo tilbake med to mål det siste kvarteret.

Offside-fellen sprakk

Anført av kvinne-fotballens største stjerne Mia Hamm klarte også USA å vinne sin kvartfinale med 2-1.

Amerikanerne tok oppskriftsmessig ledelsen rett før pause, men japanerne gav ikke opp og utliknet i åpningsminuttene av andre omgang.

Målet kom på et frispark der USAs forsvarer passivt stod og så på at Japan bragte ballanse i mål-protokollen.

Etter en knapp times spill tok USA, som vant OL i 1996 mens de tapte finalen for Norge i Sydney, igjen føringen etter å ha lurt Japans offside-felle.

Japans forsvar løp ut mens fire amerikanske spillere løp inn onside, og da var det lite japans målvakten kunne gjøre.