skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Anket på stedet

Steinar Wiik Sørvik sier dommen var ventet. Hans klient Lars Grønnerød anket på stedet. De andre domfelte tok betenkningstid.

Publisert 05.04.2002 15:05. Oppdatert 05.04.2002 15:10.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Tor Kjærvik, Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, sier hans klient tar betenkningstid:

- Hennes eneste bemerkning er at endelig er jeg blitt trodd, sa Kjærvik. - Dette er en bedre dag enn den dagen hun ble funnet skyldig.

Hun er dømt til 16 års fengsel, og er den som er mildest dømt etter trippeldrapet på Orderud gård. Advokat Tor Kjærvik sier at når Kristin Kirkemo Haukeland først var funnet skyldig, var det en lettelse for henne å konstatere at hun ble ansett på mildeste måte. Om dommen mot Kristin Kirkemo Haukeland vil bli anket, skal hun og advokat Kjærvik vurdere de neste to ukene. - Vi må la dommen synke litt, sier Kjærvik.

Sulland: Sannsynlig at dommen blir anket

Frode Sulland, Veronica Orderuds forsvarer, sier de vil sette seg ned å se om det er grunnlag for å anke. Sulland, er ikke overrasket over dommen på 21 års fengsel. Han sier dommen trolig vil bli anket til Høyesterett.

- Vi vil nå sette oss ned og vurdere grunnlaget for en anke til Høyesterett. Det er sannsynlig at dommen vil bli anket på flere grunnlag, sier Sulland. Han sier at ekteparet Orderud opplever å være dømt for noe de overhodet ikke har gjort.

- Per og Veronica er fortsatt opptatt av å få oppklart hva som skjedde i kårboligen pinsen 1999, sa Sulland.

Verken Per eller Veronica Orderud var tilstede under domsavsigelsen i dag.

Aktor Jørn S. Maurud sier det nå er opp til Riksadvokaten å anke, og at han nå vil sende sin instilling til Riksadvokaten.

Schiøtz på vei ut

Cato Schiøtz som forsvarer Per Orderud mener det ikke er noen grunn til å nyansere mellom Per og Veronica. - Han ville egentlig skifte begge advokatene sine. Dette kan bli vurdert i forbindelse med en eventuell anke, ifølge Schiøtz.

Cato Schiøtz, opplyste etter domsavsigelsen at han allerede har tatt kontakt med en ny advokat som skal erstatte Harald Stabell. Schiøtz opplyste samtidig at han sammen med den nye advokaten vil vurdere sin egen rolle i en mulig ankesak ettersom Per Orderud i utgangspunktet ønsket å bytte ut begge forsvarerne.

- Det er ikke naturlig at jeg utarbeider et eventuelt ankedokument, sier Schiøtz. Han skulle fredag kveld besøke Per Orderud som nå er overflyttet fra sykehus til Ullersmo landsfengsel. Under alle omstendigheter må Cato Schiøtz bistå den nye advokaten en god stund fremover.

Per Orderud fulgte domsavsigelsen på fjernsyn

LENKER
Eidsivating Lagmannsrett Her kan du lese dommen
Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no