skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Mediehistorisk anke

Kristin Kirkemo Haukeland er den eneste av de fire tiltalte i Orderud-saken som får prøvet saken sin for Høyesterett. Mandag klokken 9.15 begynner ankebehandlingen som kan følges direkte på Internet og på fjernsyn.

Publisert 13.12.2002 11:48.
Kristin Kirkemo Haukeland fikk 16 års fengsel i Eidsivating lagmannssrett. Hvorfor hun har fått anke, og ikke de tre andre dømte i Orderud-saken, vet vi ikke. Høyesteretts kjæremålsutvalg begrunner ikke sin avgjørelse.

Kirstin Kirkemo Haukelands anke skiller seg ut fra de tre andres ved at hun erkjente uaktsom medvirkning til drap.

I anken blir det sagt at førstelagmannens rettsbelæring inneholdt en upresis beskrivelse at hva som var skillet mellom forsett og uaktsomhet. Hennes forsvarer har hevdet at juryen kan ha misforstått loven fordi førstelagmannen, etter hans syn, gjorde en feil da omtalte Kristin Kirkemo Haukelands overlevering av pistoler til ekteparet Orderud.

På NRK1 og Alltid Nyheter

Det er første gang i norgeshistorien at en rettssak overføres direkte på fjernsyn.

- Alt blir sendt på NRK1, og mye kommer til å sendes på NRK Alltid Nyheter, forteller Svein Torgersen. Han har de to siste dagene vært i møter med Høyesterett for å avklare opplegget rundt sendingene.

Høyesterett har vært redd for at direktesendinger med mye styr og ståk skulle forstyrre retten. Derfor får vi bare ha ett kamera i salen, sier Torgersen.

De som venter seg stor dramatikk og actionpreget fjernsyn, vil bli skuffet, tror Torgersen.

- Vi venter ikke at dette skal bli så vanvittig sterkt fjernsyn. Det blir mye finjus og detaljer, men vi velger å sende for å markere det historiske i at vi faktisk har fått tillatelse. Dessuten kolliderer ikke dette med noe annet på sendeskjema.

Saken blir også streamet

Rettssaken vil også bli streamet på nrk.no med de samme tv-bildene som går på NRK1.

- De fleste er på jobb når rettssaken går, og det er ikke alle som har tilgang på TV. Derfor tror jeg det kan bli mange som følger saken på nett. Dette har vi veldig tro på, sier redaksjonssjef på nyhetsdesken, Anne Katrine Førli.







Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no