skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: TROMS: DUMPING AV FISK

Tok "en spansk en"

Foto: Kystvakten
Kapteinen på den spanske tråleren "Garoya Segundo" bløffet politiet i Tromsø om hvor mye ulovlig fisket blåkveite som var om bord.

Opprørt over umerkede russere

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen reagerer med forbauselse på at russiske trålere opptrer i Barentshavet med tildekka registreringsmerker.

Norsk suverenitet i nord:

Enehersker i felles hav

Lille Norge har opphøyet seg selv til Barentshavets vokter og Fiskens høye beskytter i felles hav. Norge tar globalt ansvar for å verne en av klodens viktigste fiskeressurser. Begge setningene kunne vært - og har kanskje vært - førstelinjer som ingress i norsk presse om nordhavet denne høsten, litt avhengig av pressepolitisk ståsted.
Bakgrunnen for disse like, men nokså ulike, tilnærmingene kan du lese mer om her.

Kan få påbud om utkast av fisk

Det norske forbudet mot utkast av fisk kan bli snudd opp ned, hvis vi blir medlem av EU. Da kan norske fiskere bli pålagt å kaste ut fisken. Det sier stortingsrepresentant Steinar Bastesen.

Oppretter spesialkommisjon mot fiskedumping

Mandatet er nå klart for spesialkommisjonen som skal granske ulovlig utkast av fisk. Kommisjonen skal skaffe kunnskap om fiskedumping, se nærmere på dagens kontrollsystem og vurdere behovet for nye tiltak.

Fiskerne blir ikke straffet

Fiskere som står fram og innrømmer fiskedumping kommer ikke til å bli etterforsket og straffet. -Straffeansvaret ligger hos skipperne og rederiene, sier førstestatsadvokat i Troms og Finnmark, Lars Fause til NRK.

- Ikke straff fiskerne

SV vil i Stortinget forslå en rekke tiltak for å bekjempe økonomisk kriminalitet i fiskerinæringa. Partiet mener også man må gi amnesti til fiskere som avslører dumping. - Dette vil gjøre at flere står fram om ulovlig utkast av fisk, sier SVs Åsa Elvik.

Lover flere kontroller

Kystvakta skal gjøre flere kontroller med helikopter og fly for å hindre at fiskefartøy dumper fisk. Det sier sjef for Kystvakt Nord, Steve Olsen.

Tipstelefon mot fiskedumping

Da Svein Ludvigsen ble fiskeriminister la han ned fiskefusktelefonen som hans forgjenger oppretta for å komme juks i fiskerinæringa til livs. Nå har Miljøvernforbundet etablert en egen tipstelefon som følge av NRKs avsløringer denne uka om storstilt dumping av småfisk.

Har satset lite på inspektører

Norge brukte drøye tre årsverk på inspektører ombord i den norske fiskeflåten ifjor. Til sammenligning ble det brukt 5,5 millioner på inspektører på sel- og hvalfangstbåter.

FLERE SAKER

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no