skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Reagerer på dumping

Det vekker sterke reaksjoner at norske fiskere innrømmer at de kaster fisk fra båtene for å øke fortjenesten. - Helt forkastelig, sier Reidar Nilsen, leder i Norges Fiskarlag.

Av Siv Helberg. Publisert 17.02.2004 11:10. Oppdatert 18.02.2004 08:21.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
- Jeg beklager virkelig dette, sier Nilsen. Han er sint over det som vises i NRKs Brennpunktprogram. - På vegne av norske fiskere er dette et tilbakeslag i arbeidet vi har gjort, og det bedrer ikke bilde av oss som yreksgruppe.

Ulovlig

Dumping av fisk er en trussel mot fiskebestanden og levegrunnlaget til fiskerne, derfor er det strengt forbudt å dumpe fisk på havet.
- Jeg trodde vi var kommet så langt når det gjaldt etikk, moral og forvaltning av bestanden at man ikke gjorde dette lenger, sier Reidar Nilsen til NRK. -Det er rett og slett trist, og her må man ta i bruk de midler man har til rådighet for å straffe de som gjør det.

Lite problem

Informasjonssjef i Fiskebåtredernes Forbund Arill Riise avviser at det foregår omfattende dumping av fisk i norske farvann. - Dette var et mye større problem før. At to fiskere sier de kaster fisk får stå for deres egen regning, og til det er det bare en ting å si - slutt med det!

Riise sier at dagens sorteringsmaskiner skiller ut småfisken, og at praksisen er sånn at de feltene som har mye småfisk blir stengt. Dermed er problemt med dumping blitt mindre.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no