skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Lover flere kontroller

Kystvakta skal gjøre flere kontroller med helikopter og fly for å hindre at fiskefartøy dumper fisk. Det sier sjef for Kystvakt Nord, Steve Olsen.

Av Rune N. Andreassen. Publisert 23.02.2004 12:58. Oppdatert 24.02.2004 08:22.
66 fiskefartøyer ble tatt for dumping av fisk mellom 2000 og 2003. Nå skal kontrollvirksomheten intensiveres, sier sjefen for Kystvakt Nord.

- Vi vurderer særlig å øke bruken av helikopter og fly i vår kontroll, sier Olsen til NRK Troms og Finnmark. Blant annet vurderes det å opprette midlertidige helikopterbaser på land som kystvakta skal kunne operere fra.

Tallene omfatter både norske og utenlandske båter. I norsk økonomisk sone ble 11 fartøyer anmeldt eller oppbrakt etter å ha dumpet fisk, mens 39 båter fikk advarsler. I Svalbardsonen ble 15 fartøyer tatt for dumping på tre år.

- Det som til nå er avslørt er bare toppen av isfjellet. Når vi er i nærheten eller ombord er det jo ingen som dumper fisk, sier kystvaktsjefen til NRK. Han er ikke overrasket over forskernes anslag om at det hvert år dumpes anslagsvis mer enn 200 000 tonn fisk fra norske fartøy.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no