skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vil ha gruvedrift snarest

Nå er det på tide å åpne opp for gruvedrift i Finnmark slik at nye arbeidsplasser skapes. Det mener styremedlem Erling Fløtten i Finnmarkseiendommen.

Publisert 24.01.2006 07:02.
Av Eilif Aslaksen

- Sikring av arbeidsplassene i reindrifta er viktigere, svarer Sametingets styremedlem. I Næringslivets Hovedorganisasjon ønsker man gruvedrift i fylket, forteller Erling Fløtten: - Vi har noen hjertesukk på annet hvert styremøte hvor vi savner mineralvirksomhet. Vi bor faktisk i et av landets rikeste fylker når det gjelder mineraler.

Når Erling Fløtten snakker om styremøter, er det i NHO hvor han er regiondirektør for Finnmark. Derfor er det naturlig for ham å ta med seg ønskene om økt satsing på mineralvirksomhet i fylket når han også deltar på styremøtene i Finnmarkseiendommen hvor han representerer fylkestinget.

- Det har vært stengt for selskaper utenfor Finnmark. Jeg tror selskapene nå er nyskjerrige på hva den nye eiendommen innebærer og hvilke muligheter det gir. Jeg synes det er spennende og jeg kommer til å selv å ha den holdningen om at dette må vi være med på. Vi trenger arbeidsplasser.

Disse tankene overrasker ikke et av Sametingets styremedlemmer i Finnmarkseiendommen, Berit Rannveig Nilssen. Hun mener sikring av arbeidsplassene i reindrifta er like viktig: - I primærnæringene og i reindrifta så har vi mange arbeidsplasser. Og jeg synes vi skal ivareta disse arbeidsplassene i framtida. Så får man se om man har mulighet til å opprette andre arbeidsplasser innen nye områder.

Erling Fløtten har som regiondirektør for NHO i Finnmark lenge vært opptatt av økt mineralvirksomhet i fylket. Til Lørdagsrevyen i april 2000 sa han dette om samenes motstand mot gruvedrift: - Det er direkte umoralsk. Du kan ikke kreve av storsamfunnet at du skal underholdes og ha lik levestandard på lik linje med andre uten at du sjøl er villig til å ofre noe for å få denne levestandarden.

Nå er Fløtten altså styremedlem i Finnmarkseiendommen, og han står fortsatt fast ved det han sa for snart seks år siden. - Ja i store trekk gjør jeg det. Og nå får finnmarkingene selv være med på å bestemme hvordan dette skal gjøres. Jeg håper vi kommer fram til en omforenet løsning slik at vi får skaffet de arbeidsplassene som vi trenger.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no