skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Spenning før det første møtet

I dag samles styret for Finnmarkseiendommen til sitt aller første møtet. Flere uker med politisk dragkamp og spill i kulissene blir utløst i ledervalg og praktisk arbeid.

Publisert 16.01.2006 06:45.
Av Jenny Duesund

Det har ikke bare blåst, men stormet rundt medlemmene i styret i Finnmarkseiendommen den siste tiden, og det før de har hatt et eneste møte. Folk i mellom og i avisene har saken vært heftig debattert etter at Egil Olli fra sametingets arbeiderpartigruppe inngikk en samarbeidsavtale med NSR og Flyttsamelista. Gjennom den har Olli posisjonert seg slik at han trolig blir valgt som første leder av Finnmarkseiendommen.

Splittet

Men han har også splittet styret, og selv om det fremdeles foregår forhandlinger mellom Finnmark Arbeiderparti og Arbeiderpartiets sametingsgruppe for å endre punktene som er aller mest problematisk å svelge for Finnmark Arbeiderparti, vil trolig de tre styremedlemmene som er valgt fra fylkestinget stemme på Erling Fløtten som leder. Blir det slik, vil det være Sametinget som bestemmer hvem som skal være leder i år, mens fylkestinget bestemmer til neste år.

Tunge saker i kø

I dag skal styret konstituere seg i et lukket møte. Representantene mener de har behov for å få snakke åpent og fritt - men i morgen åpnes møte når Arbeids- og inkluderingsdepartementet skal orientere de nye styremedlemmene om lover, regler og oppgaver.

Styret skal også fastsette godtgjørelse til seg selv og gjennomgå oppgaver og tidsplan for det de skal gjøre fremover. Vanskelige saker står i kø for styremedlemmene som endelig skal igang med å forvalte Finnmark på vegne av alle som bor her.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no