skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Oppvask etter styrekupp

- Arbeiderpartiets sametingsrepresentant Egil Olli har brutt alle spilleregler foran etableringa av Finnmarkseiendommen. Det mener Steinar Pedersen fra AP.

Publisert 05.01.2006 07:15.
Av Liss Jacobsen

Avtalen Olli har inngått med NSR om felles gruppemøter før styremøter i Finnmarkseiendommen bryter med partiets grunnholdning, sier Pedersen: - Dette går ikke an! tordner Pedersen.

MISLIKER TAKTIKK FRA AP-KOLLEGA: Steinar Pedersen.
Forleden ble det kjent at Egil Olli som Arbeiderpartiets sametingsgruppes representant i styret i Finnmarkseiendommen har inngått en omfattende avtale med NSR og Flyttsamelista. Olli blir med deres støtte den første lederen i finnmarkseiendommens styre.
Avtalen har to dimensjoner: én er valgteknisk og uproblematisk, mens den andre dimensjonen er av politisk karakter, noe som Arbeiderpartiet ikke kan gå god for, sier Pedersen: - En del punkter bryter med det jeg oppfatter som er arbeiderpartiets grunnholdning når det gjelder opprettelsen av Finnmarkseiendommen. Det vil helt automatisk utelukke et samarbeid med fylkestingets representant og de øvrige som sitter i styret fra fylkestinget, sier Pedersen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no