skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Krever oppvask om Porsanger-vedtak

– De ansatte i Statskog må bare finne seg i å flytte, sier Janos Trosten (NSR). Han vil ha omkamp om vedtaket som sier at Finnmarkseiendommen skal flyttes med små skritt.

Publisert 09.02.2006 12:25. Oppdatert 09.02.2006 12:46.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Knut-Sverre Horn

– Styret i Finnmarkseiendommen har bare laget en postkasseadresse for Finnmarkseiendommen i Porsanger. Det var ikke det vi hadde tenkt oss fra Sametingets hold, sier Trosten.

Sametingets representanter i styret for FE har ikke profilert det samiske, og står som tapere, mener Janos Trosten. (Foto: Knut-Sverre Horn)

Får bli i Vadsø og Alta

Vedtaket fra styret i FE går ut på å bygge opp en ny administrasjon i Porsanger, men uten å kreve at dagens Statskog-ansatte flytter. De beholder lønna, oppgavene og arbeidsstedet – henoldsvis i Alta og Vadsø – også med Finnmarkseiendommen som ny arbeidsgiver. Det er for dårlig for Trosten.

– Det er nesten umulig å finne elementer av det Sametinget har vedtatt. Sametingets representanter i styret har ikke profilert det samiske, og står som tapere. Vi ville vise fysisk og visuelt at vi står for et regimeskifte. Styret har tvert imot markert at man vil fortsette å følge Statskogs spor, sier Trosten.

Inn på teppet

– De som har representert Sametinget har gått ut over sine fullmakter. Vedtaket bør få som konsekvens at våre folk må kalles inn på teppet og forklare hva som har skjedd. Vi må eventuelt be om at saken løftes opp til ny behandling i styret. Det er ikke noe stort krav fra samepolitisk hold, mener Trosten.

Samme regime i nye kofter

– De ansatte i Statskog må bare finne seg i å flytte. Det er snakk om et regimeskifte og at vi har tatt farvel til Statskog. Nå har styre velsignet Statskog som en institusjon i nye klært - kall det gjerne nye kofter. Men vedtaket er ikke bundet for alltid, sier Janos Trosten.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no