skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Lukrative styreverv

Det lønner seg å forvalte land og vann i Finnmark. Styret i Finnmarkseiendommen har bevilget seg selv ti ganger så høye honorar som det gamle jordsalgsstyret.

Publisert 18.01.2006 10:41.
Av Jenny Duesund

GRUNN TIL Å SMILE: Styreleder Egil Olli på høy takst fra Finnmarkseiendommen.
Høyreleder Robert Gærnæ mener styret i Finnmarkseiendommen må jobbe hardt for å få tillit fra befolkninga etter lederrot og høye styrehonorar. Styret vedtok i går at styreleder Egil Olli skal få 150 000 kroner i styrehonorar mens de andre medlemmene skal få 100 000 hver og i tillegg får de møtegodtgjørelse og dekt arbeidsinntekt.
Gærnæ frykter man nå er kommet helt feil ut i starten, selv om også Høyres representant i styret, Tormod Bartholdsen, mente styret burde ha slike honorar: - Man har fått en feil start, man huskes ikke for det som man burde bli husket for, nemlig at man ville Finnmarks befolkning vel, sier Gærnæ til NRK. - Styrehonorarene er det deg og meg som brukere av Finnmark som må betale, for det finnes ingen Stat som dekker dette, sier Gærnæ.

Tidligere medlem i jordsalsstyret, Geir Vorren reagerer på honorarene: - Jeg reagerer med sjokk og vantro. Det hele starter altså med å legge opp til utgifter som er ti ganger så høye som det gamle jordssalgsstyret fikk.

Vorren mener honorarene er ti ganger så høye som det jordsalgsstyret fikk. Honorarene er også mye høyere enn statskog sine honorarer og helseforetakenes honorarer. Vorren kan ikke forstå hvorfor det er nødvendig med så høye honorar: - Man kan spørre seg hvordan de skal hente inntektene fra? Skal de delge Finnmark bit for bit? spør Vorren og krever en redegjørelese fra styret for honorarsatsene.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no