skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Slipper tvangsflytting

Dagens Statskog-ansatte får beholde både lønna og arbeidsstedet sitt, selv om administrasjonen for Finnmarkseiendommen skal bygges opp i Porsanger.

Publisert 08.02.2006 11:56. Oppdatert 08.02.2006 12:36.
Erling Fløtten og Egil Olli samler seg om et kompromiss. Det betyr blant annet at Søren Karlstrøm (til høyre) og de andre i Statskog beholder lønn og arbeidssted. (Foto: Knut-Sverre Horn)


Av Knut-Sverre Horn

Det har et enstemmig styre i Finnmarkseiendommen avgjort i formiddag – til stor glede for de ansatte. De har hele tiden argumentert med at de har en unik kompetanse som ingen andre kan erstatte uten videre.

– Med dette vedtaket har styret vist evne til å ta vare på de ansatte. Vedtaket sikrer at vår 350-årige forvaltingskompetanse kommer folk i Finnmark til gode, sier Lill-Johanne Eliseussen på vegne av de tillitsvalgte.

Halvveis sikret i loven

Det er for lengst avgjort at de 22 ansatte i Statskog har krav på jobb i den nye Finnmarkseiendommen. Den rettigheten er de sikret i Finnmarksloven. Men med dagens vedtak er de også sikret å beholde arbidsstedene sine i Vadsø eller Alta, med samme lønn og arbeidsoppgaver som i dag.

Derimot skal alle nye stillinger som opprettes, og som hører til hovedadministrasjonen, legges til Porsanger.

Kompromiss

Sametinget har vært en pådriver for å flytte administrasjonenn til Porsanger og bygge opp et helt nytt organ. Lokaliseringen var ventet å bli et stridstema som ville splitte styret omtrent på midten. Med kompromisset om at de Statskog-ansatte beholder jobben med dagens betingelser, er det altså oppnådd et enstemmig vedtak i styret.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no