skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Slepebåter til høsten

To uker etter at oljetankeren «Moscow» mistet motorkraften utenfor Finnmark, setter regjeringen i gang jobben med å få leid inn to slepebåter.

Publisert 09.07.2003 09:52. Oppdatert 09.07.2003 11:02.
Av Knut-Sverre Horn

Tankeren «Moscow» skremte hele Finnmark da den mistet motorkraften og drev mot land 25. juni. (Foto: Forsvaret, 330-skvadronen)
Fiskeriminister Svein Ludvigsen insisterte på at hendelsen utenfor Honningsvåg ikke lærte ham noe nytt om den dårlige oljevernberedskapen utenfor Finnmarkskysten.

Litt skremt?

Likevel tar det på dagen to uker fra havariet, der «Moscow» lå og drev i fire-fem timer utenfor Honningsvåg, til departementet varsler om styrket slepebåtkapasitet:

Svein Ludvigsen – skremt likevel?
– Regjeringen har vedtatt å straks sette i gang en anbudsrunde for innleie av to beredskapsfartøyer som plasseres i Finnmark. Inntil disse er på plass samarbeider Fiskeridepartementet med Forsvarsdepartemenet om å benytte Forsvarets fartøyer til å dekke slepekraftbehovet, heter det i pressemeldingen som kom onsdag morgen.

Rett etter hendelsen sa Svein Ludvigsen at han ville komme tilbake til spørsmålet om nye slepebåter i statsbudsjettet. Men så lang tid tok det altså ikke.

I tillegg til å leie inn to slepebåter, skal Forsvaretes skip «Valkyrien» bygges om til en slepekraft på 127 tonn. Det kan også bli aktuelt å utstyre trålere for å slepe oljetankere i havsnød.

Før høsten

- Det er min ambisjon at de innleide fartøyene skal være på plass i Finnmark før høststormene setter inn, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

– Det forventes en betydelig økning i oljetransportene langs norskekysten. Styrking av slepebåtkapasiteten i Nord-Norge er absolutt nødvendig.

Forbehold

I anbudsinnbydelsen blir det tatt forbehold om regjeringens og Stortingets endelige godkjennelse.


Bakgrunn: Firedoblet oljetransport (27.02.2002)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no