skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Russerne hevder det ikke finnes krav

Russiske sjøfartsmyndigheter mener oljetransporten langs Finnmarkskysten skjer etter godkjente regler, men Miljøvernforbundet mener russerne unnlater å være konkret.

Publisert 14.09.2004 07:01.
Av Jakob Arvola

Lederen for sjøfartstilsynet i Russland mener at den russiske oljetransporten langs finnmarkskysten er tilfredsstillende sikret. I et brev til Norges Miljøvernforbund skriver tilsynet at Russland har fulgt alle internasjonale regler for sikring av transport og beredskap i havn. Men Miljøvernforbundet mener at russerne unnlater å ta til seg kritikken mot bruk av skip med enkeltskrog.

Utrygge skip

Et skipsskrog med enkel bunn er langt mindre rustet til å takle for eksempel en grunnstøting enn et skip som seiler med dobbelskrog. Norges Miljøvernforbund har gjennom lengre tid påpekt faren for at utrygge skip blir brukt eller kan bli brukt i oljetransport langs norskekysten, rett og slett fordi det i dag ikke finnes mange nok oljetankere med dobbeltskrog som kan settes inn i den stadig økende russiske oljetrafikken. I juni skrev Miljøvernforbundet brev til russiske transport- og sjøfartsmyndigheter og bad russerne ta ut skip som ikke tilfredsstiller internasjonale krav til frakt i arktiske strøk, sier saksbehandler Jan-Hugo Holten i Miljøvernforbundet.

hevder det ikke finnes regler

Nå har svarbrevet kommet. Der skriver det russiske sjøfartstilsynet at landet følger alle internasjonale regler for sikring av oljelast, og at alle fartøyer som seiler under arktiske forhold har konstruksjonsforsterkninger som tilfredsstiller kravene. Mot slutten av brevet skriver tilsynet imidlertid at det foreløpig ikke finnes formelle internasjonale klassekrav til skip i arktiske farvann. Miljøvernforbundet er langt fra fornøyd med svaret, og mener russerne omgår hele problemstillingen, sier saksbehandler Jan-Hugo Holten

Bakgrunn: Firedoblet oljetransport (27.02.2002)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no