skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Trafikksentralen legges til Vardø

Vardø vant lokaliseringsstriden om ny kystovervåkingssentral. –Distriktspolitiske hensyn og nærheten til Russland ble avgjørende, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Publisert 12.05.2003 11:47. Oppdatert 12.05.2003 12:56.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Silja Arvola

Regjeringa har i dag vedtatt å opprette en ny kystovervåkningssentral i Vardø. Både Bodø, Lødingen, Tromsø og Honningsvåg og Vardø har kjempet innbitt om å få den nye sentralen, som blant annet får i oppgave å overvåke den økende russiske oljetransporten langs norske-kysten.

– Nærhet til Russland og distriktspolitiske hensyn er blant grunnene til at Vardø ble valgt, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Mangelfull beredskap

Det har lenge blitt reist kritikk mot manglende beredskap for uhell til sjøs.
–Arbeidet for sikkerhet og beredskap langs kysten har høy prioritet. Utbyggingen av oljevirksomheten i Russland medfører en betydelig økning i trafikken av oljetankere utenfor Nord-Norge, og en trafikksentral i Vardø vil være et viktig bidrag for økt overvåking og sikkerhet, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen.

Fiskeriminister Ludvigsen viser til at Vardø har en strategisk beliggenhet i forhold til Barentshavet. Også distriktspolitiske hensyn tilsier at sentralen legges til Vardø. Regjeringen mener at en samlokalisering av trafikksentralen med Vardø Radio bør vurderes.

Byggestart innen to år

Detaljprosjekteringen av trafikksentralen for Nord-Norge starter straks og det tas sikte på byggestart senest i 2005. Byggekostnadene er anslått til rundt 134 millioner kroner og de årlige driftsutgiftene vil ligge rundt 12 millioner kroner.

Høringsrapporten om slepebåtkapasiteten i Nord-Norge blir nå vurdert i Fiskeridepartementet og regjeringen varsler at en kommer tilbake til denne saken til høsten i budsjettforslaget for 2004.

Bakgrunn: Firedoblet oljetransport (27.02.2002)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no