skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Greenpeace til Barentshavet

Greenpeace-skipet "Esperanza" kommer til Barentshavet om vel en uke. I en hel måned skal skipet være i Barentshavet.

Publisert 18.03.2003 08:19.
Av Arnt Ryvold

Greenpeace-skipet "Esperanza" - Håpet på norsk - er et isgående fartøy på vel 200 fot. Det ble bygd for knapt tjue år sida for det russiske forsvaret. Det har helikopterdekk og spesialkraner for utsetting av gummiflåter. En hel måned vil skipet med regnbuefargene langs baugen oppholde seg i Barentshavet. På agenda står trålfiske og oljetransport med supertankere utenfor kysten av Nord-Norge. Greenpeace har tradisjon for å gå fysisk til verks, og kapanjeleder Frode Pleym - vil dere nå hindre russiske supertankere i åpent hav ?
- Når oljetransport er ett av våre fokus, er det naturlig for oss å vise aktivitet, men hva det konkret vil gå ut på, vil vi foreløpig ikke kunngjøre, sier Pleym.

Har systemer

Når det gjelder kravet om permanente trålfrie soner viser NRK til at det jo eksisterer et system med stengning av fiskefelt for trål når innblandingen av yngel og småfisk er for stor. Er ikke dette trålfrie soner godt nok?
- Dette er midlertidige ordninger, og vi krever permanent avstengning av områder med stor tråleraktivitet og mye småfisk. Problemet med de midlertidige stengningene er at de ofte kommer for sent, sier Pleym som understreker at Greenpeace ikke er mot tråfiske som sådant, men vil begrense trålernes aktivitet i bestemte områder.
- Greenpeace har av mange fått æren for å ha stoppa selfangsten. "Esperanza" er et isgående fartøy. Vil dere nå aksjonere i isen mot årets selfangstskuter fra Tromsø?
- Nei det vil vi ikke gjøre, sier Pleym og avviser tanken med en liten latter.


Bakgrunn: Firedoblet oljetransport (27.02.2002)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no