skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Viking slo Bryne 3-0

Viking slo Bryne 3-0 i lokaloppgjøret som startet årets eliteserie søndag kveld. Toni Kuivasto, Erik Nevland og Bjarte Lunde Aarsheim scoret Vikings mål. Drøyt 11 700 personer så kampen på Stavanger Stadion.

Publisert 13.04.2003 20:38. Oppdatert 24.04.2003 12:45.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Etterlengtet comeback

Bjarte Lunde Aarsheim kom fra halvannet års skademareritt og fikk en etterlengtet opptur i serieåpningen mot Bryne søndag. Scoring og seier 3-0 varmet. Viking-spilleren fikk spille bare 12 minutter som innbytter i eliteserieåpningen, men han markerte seg straks og scoret det siste målet.

Bjarte Lunde Aarsheims kreativitet på midtbanen har
vært dypt savnet i Stavanger-laget siden skadene tok overhånd høsten 2001. Senest i februar pådro Aarsheim seg en båndskade i kneet som han fortsatt sliter med.
- Jeg er godt trent og har kondisjonen i orden, men fortsatt må jeg være litt forsiktig, sier Lunde Aarsheim.

Trener Kjell Inge Olsen kunne glede seg over seier i første seriekampen til Viking.

Kranglet

Viking leder eliteserien etter søndagens oppvisning i nabooppgjøret, men Bryne holdt unna i over en time. Toni Kuivasto fikk hull på byllen etter 64 minutters spill. Han kranglet ballen i mål etter et hjørnespark, men etter manges mening burde han vært avblåst for angrep på keeper.

- Målet burde vært annullert. Dette resultatet var ikke rettferdig ut fra spill og sjanser, mente Bryne-spilleren Ragnvald Soma etter kampen.

Bare fem minutter etter første scoring øket hjemmelaget til 2-0. Bjørn Berlands skudd endte i retur fra Bryne-keeper Kenneth Høie, som Erik Nevland var frampå og klinket i mål.

Aarsheim scoret

Bjarte Lunde Aarsheim avsluttet åpningsfesten foran nesten 12.000 tilskuere på Stavanger stadion. Peter Kopteff løp regelrett fra to Bryne-spillere på høyreflanken og la ballen ut til Aarsheim, som bredsidet inn 3-0.

- Presset har vært stort foran serieåpningen, så jeg er svært fornøyd med seier hjemme i debuten. I pausen fokuserte vi på at vi ikke skulle bli for feige. Dessuten ville jeg ha laget fram på kantene. Den taktikken lyktes vi med, sa Viking-trener Kjell Inge Olsen.