skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Start slo Viking

Vikings Alexander Ødegård jubler etter sin skåring mot Start. (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX )
Sesongens første mål og seier, samt første
straffespark i eliteserien siden juli 2002. Med 2-1-seier borte mot Viking brøt Start den ene forbannelsen etter den andre.

Publisert 29.04.2006 19:59. Oppdatert 02.05.2006 07:37.
Etter 332 målløse minutter kunne sørlendingene heve armene i været for scoring. Jon Midtun Lie kunne umarkert skyte inn 1-1 i det 63. minutt. Det tente Tom Nordlies gutter.

Ett minutt før slutt blåste dommer Kjell Alseth straffe til
gjestene, en omdiskutert sådan. Vertenes Trygve Åse Lunde var svært uheldig da ballen spratt opp i armen hans.

- Det er ikke jeg som dømmer, men dommeren brukte litt tid før han bestemte seg, sa Viking-trener Tom Prahl til TV 2.

På tide

Svensken nektet å kritisere dommeren, men virket lite fornøyd med avgjørelsen.

- Jeg så ikke hva som skjedde, hevdet Start-trener Tom Nordlie.

Ikke siden kampen mot Bodø/Glimt 31. juli 2002 hadde Start fått straffe i eliteserien. Den gang bommet Kimmo Tauriainen. Nå var det duket for mål. En iskald Atle Roar Håland sendte ballen elegant i mål bak Anthony Basso.

- Det var på tide at vi fikk straffe i eliteserien. Vi styrte kampen, og det løsnet da vi scoret 1-1-målet, sa Start-trener Tom Nordlie videre.

Ødegaards første

Start-spillerne jublet hemningsløst etter sesongens første trepoenger. Det begynte å murres i sør. Det var snakk om det vanskelige andreåret, og hvor det var blitt av gnisten fra fjorårets sølvsesong.
Med årets første scoring var alt ved det gamle. Seieren var
dessuten lagets første i en obligatorisk kamp siden 25.
september (3-0 mot Vålerenga). De siste 13 før lørdagens seier hadde endt med fem uavgjorte og åtte tap.

Våkne gjorde også Vikings rekordkjøp Alexander Ødegaard. Den tidligere RBK-floppen scoret omsider i Viking-drakten.
Bare fem minutter var spilt da Ødegaard scoret enkelt alene med keeper. Målet kom etter en glipp av Start-forsvarer Lars Martin Engedal. Dessverre for Ødegaard og Viking kom gjestene sterkt tilbake.