skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Soma best på en svak dag

Ragnvald Soma fulgte opp en solid serieåpning med en ny god kamp i Vikings midtforsvar. Mot Fredrikstad var han hjemmelagets beste på NRKs spillerbørs og står fram som en meget god forsterkning.

Publisert 18.04.2006 10:01. Oppdatert 18.04.2006 10:15.
Vurdert av Lars Navestad

KAMPFAKTA: Viking - Fredrikstad 1-1 (0-0). Viking stadion, 14 034 tilskuere. Dommer: Terje Hauge. Mål: 1-0 Mambo Mumba (54), 1-1 Ramberg (55). Gult kort: Allan Gaarde, Viking.

Anthony Basso 5

Hadde en forholdsvis rolig dag på jobb i en sjansefattig kamp. Trygg i feltarbeidet og ryddet godt opp de få gangene FFK kom til avslutninger. Kan ikke lastes for baklengsmålet.

Fredric Lundqvist 4

Sleit med Kvisvik den halvtimen østfoldingen spilte. Grei kontroll ellers, men bidro lite framover. Lider av at Viking ikke har noen markert høyreflanke.

Peter Abelsson 4

En liten nedtur etter den solide serieåpningen på Briskeby. Flere upresise pasninger og avklaringer som kunne ført til store FFK-sjanser. Sov sammen med resten av forsvaret da gjestene utliknet.

Ragnvald Soma 6

Vikings beste. Med unntak av konsentrasjons-glippen på utlikningsmålet, var jærbuen trygg og god hele kampen. Viste også flere offensive tendenser og står fram som en meget god forsterkning.

Thomas Pereira 4

Nok en grei kamp av veteranen. Sleit tidvis med farten, men har rutine nok til å dekke over. Ikke like villig offensivt som han pleier.

Robert Mambo Mumba 5

Er ingen typisk flankespiller, men gjode en helhjertet innsats på midtbanen. Var mye involvert, men slo også endel feilpasninger. Stort pluss for kald og godt scoring. Ut etter 75 minutter.

Trygve Nygaard 4

Mer usynlig enn vanlig mot FFKs kompakte og hardt arbeidende femmer på midten. Heller ikke like skuddvillig som han pleier.

Allan Gaarde 4

Vikings midtbane-sjef spiller på små marginer. Strålende når det lykkes, middelmådig når han ikke har dagen. Mot FFK var kapteinen middelmådig med uvanlig mange feilpasninger.

Øyvind Svenning 5

Er fortsatt mer back enn flankespiller. Kom sjelden til innlegg, men hadde et par gode raid og avslutninger som kunne gitt resultat. Ut etter 75 minutter.

Toni Nhleko 3

Lyktes heller ikke i årets andre seriekamp. Løp altfor ofte i offside mot smarte FFK-forsvarere og kom knapt nok til en eneste sjanse. Bør erstattes av Kovacs mot LSK.

Alexander Ødegaard 4

Fortsatt uten scoring for Viking. Hadde en tøff jobb mot gode stoppere og lider av at Vikings ensidige angrepsspill. Men viste spillemessig framgang fra serieåpningen og hadde et strålende forarbeid til 1-0.

Peter Kovacs

Spilte 15 minutter for Mambo Mumba. Vant endel dueller, stort sett til ingen nytte.

Jone Samuelsen

Spilte 15 minutter for Svenning. Kunne blitt dagens mann på overtid, men misset alene med keeper etter strålende forspill.