skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Stopperne best på NRK-børsen

Peter Abelsson blir belønnet med sju poeng og betegnelsen banens beste på NRK Rogalands spillerbørs etter 0-0-kampen mot HamKam. Sammen med stopper-kollega Ragnvald Soma og keeper Anthony Basso sørget svensken for at Viking var meget solide defensivt i serieåpningen på Briskeby.

Publisert 10.04.2006 09:38. Oppdatert 10.04.2006 14:26.
Vurdert av Lars Navestad

KAMPFAKTA: HamKam - Viking 0-0. Briskeby gressbane, 5231 tilskuere. Dommer: Brage Sandmoen. Gult kort: Fredric Lundqvist, Viking.

Anthony Basso 6

God serieåpning. Strålende redning på Hamkams største sjanse etter en halvtime. Enkelte upresise utspill og nølende feltarbeid trekker litt ned.

Fredric Lundqvist 5

Ble avslørt på farten og overspilt et par ganger og pådro seg enkelte unødvendige frispark. Men ellers meget trygg defensivt og HamKam skapte lite på sin venstreside.

Peter Abelsson 7

Trygg og god i midtforsvaret. Vant mange dueller og ryddet godt opp i spann med sin ferske makker Soma. Viste at Viking har løst det som så ut som en stopperkrise i vinter. Banens beste.

Ragnvald Soma 6

Litt nølende åpning, men spilte seg stort opp i sin andre kamp for de mørkeblå. Imponerende kommunikasjon med stopperkollega Abelsson. Men når får han slippe til med sine lange innkast offensivt?

Thomas Pereira 5

Grei kamp av veteranen. Valgte enkle løsninger og slapp sjelden til HamKams høyreside. Men plassen er truet om trener Prahl finner en annen løsning enn Svenning på venstre flanke.

Birkir Bjarnarson 4

Arbeidsson og viljesterk til han gikk tom etter 70 minutter. Viste i glimt hvorfor han har spilt seg inn i første-elleveren, men fortsatt for ujevn med for mange pasningsfeil. Burde scoret etter 50 minutter.

Trygve Nygaard 5

Gjorde som vanlig en solid jobb og vant mange dueller på midten. Ikke like heldig med pasningsfoten på det vanskelige underlaget, men er en viktig grovarbeider. Kunne blitt matchvinner med strålende skudd.

Allan Gaarde 5

Hardt-arbeidende kaptein og den naturlige spillefordeleren på midten, men også dansken sleit med underlaget. Viste overlegen spilleforståelse da han spilte fri Ødegaard etter 32 minutter. Men ikke så dominerende som vanlig.

Øyvind Svenning 5

Mer enn godkjent for trønderen, selv om han nok er bedre som back enn flanke. Flere gode raid langs venstre-siden, særlig før pause. Ikke så aktiv i 2. omgang.

Toni Nhleko 3

Fikk aldri utnyttet hurtigheten og teknikken fullt ut i en kamp der det stort sett ble slått langt opp mot spissene - men akkurat det må banen ta en del av skylden for. Kom nesten ikke til sjanser. Ut etter 63 minutter.

Alexander Ødegaard 3

Et lite steg tilbake i forhold til RBK-kampen, delvis på grunn av kampbildet og baneforholdene. Mistet ballen for lett og kom til færre sjanser enn sist. Burde avsluttet måltørken alene med HamKam-keeperen etter 32 minutter.

Peter Kovacs

Spilte 27 minutter for Nhleko. Kom ikke til avslutninger.

Trygve Åse Lunde

Spilte 20 minutter for Bjarnarson. Utfordret og viste tegn til god teknikk, uten at det førte til det helt store.