skilleTores Viking-blogg skilleAlt om Nokas-rettssakenskilleVæret i Rogalandskille_slutt
Toppbanner Sport Rogaland 3.1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Rogaland > Sport NRK Rogaland Sist oppdatert 16:40

Soma er blitt forsvarssjefen

Ragnvald Soma viste nok en gang at Viking hentet en klassespiller fra Brann. Mot Lillestrøm var han i følge NRKs spillerbørs lagets klart beste på en dag da flere av medspillerne skuffet stort.

Publisert 24.04.2006 10:06. Oppdatert 24.04.2006 11:09.
Vurdert av Lars Navestad

KAMPFAKTA: Lillestrøm - Viking 3-1 (1-1). Åråsen stadion, 7297 tilskuere. Dommer: Johnny Ditlevsen. Mål: 0-1 Nhleko (18), 1-1 Koren (str. 30), 2-1 Kippe (44), 3-1 Sundgot (str. 88). Gult kort: Nhleko, Viking. Rødt kort: Lundqvist, Viking

Anthony Basso 5

Grei kamp. Lurt av Frode Kippe og dommeren på 2-1-frisparket. Ikke i nærheten av straffesparkene, men hindret en enda større LSK-seier med flere gode redninger.

Fredric Lundqvist

Fikk spille en snau halvtime før han helt unødvendig refleks-handset på streken. Korrekt utvist. Gjorde en grei jobb før han ble sendt i dusjen.

Peter Abelsson 2

Meget svak kamp. Ble rundtlurt av kjappe LSK-spisser gang på gang. Vant få dueller og hadde flere håpløse avklaringer. Klønete felling som ga straffe og 3-1. Denne kampen må svensken bare glemme.

Ragnvald Soma 7

Vikings klart beste igjen. Klassespiller som vant det aller meste både langs bakken og i lufta. Ryddet opp for svake forsvarskolleger og hadde god kontroll på Oliver Occean. Uheldig som ikke fikk klarert før skuddet som ga rødt kort, straffe og 1-1.

Thomas Pereira 4

En kamp på det jevne. God plasseringsevne og holdt greit unna for raske LSK-flanker. Naturlig nok lite med offensivt da Viking ble redusert til 10 spillere. Ut etter 80 minutter.

Robert Mambo Mumba 4

Måtte spille en time på en meget uvant plass som høyre back. Løste oppgaven greit og jobbet hardt, men det var tydelig at kenyaneren ikke var på rett plass.

Trygve Nygaard 4

Løp som vanlig mye, men ble stort sett jagende etter ballen ettersom Viking som regel slo langt fra forsvaret og oppp mot spissene. Skuddvillig og god defensiv jobb da LSK presset mot slutten.

Allan Gaarde 3

Årets hittil største Viking-skuffelse. Klarte heller ikke denne gang å ta tak i midtbanen. Tapte overraskende mange dueller og fikk sjelden muligheten til å slå de gode pasningene.

Øyvind Svenning 2

Svak kamp. Kom aldri med i spillet, og bortsett fra ett halvhjertet skudd var han ingen offensiv trussel. Ut i pausen.

Toni Nhleko 4

Sørget for en etterlengtet spiss-scoring da han brutalt og effektivt utnyttet en sjelden feil i LSK-forsvaret. Fikk etterhvert få baller å jobbe med og sleit med samhandlingen med spisskollega Ødegaard. Ut etter 58 minutter.

Alexander Ødegaard 3

Jobbet godt lenge, men mot kraftige LSK-stoppere ble han et offer for Vikings primitive angrepsspill med lange, høye baller inn i midten. Gikk rett og slett lei mot slutten.

Jone Samuelsen 5

Spilte 45 minutter for Svenning. Spilte seg strålende fram til en kjempe-sjanse og burde utliknet til 2-2, men som mot FFK misset han alene med keeper. Likevel et positivt innhopp. Tilførte midtbanen kreativitet og våget å gjøre noe med ballen.

Peter Kovacs 3

Spilte 32 minutter for Nhleko. Vant noen dueller da Viking forsøkte å presse inn utlikningen, men ble aldri skikkelig målfarlig.