skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Påskemat toppbanner 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Påskemat
PÅSKEMAT
 
Påske (banner)
Påskelabyrinten (banner)
 
 Skille

Vinn en klassiker

Påsken er tiden for godt lesestoff. Svar på noen spørsmål og bli med på trekningen av en klassiker i fem bind -"Påskeeggene" av Gabriel Scott.

Publisert 16.03.2005 11:53.
Av Lily Kalvø

Her er påskens uhøytidlige spørrekonkurranse for hele familien. Sett av litt tid og bli med på trekningen. Kanskje du vinner bokserien?

Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter
Hvordan kan du få eggene til å bli gule?

Hvor kommer skikken med å male påskeegg fra?

Hvor henger nederlenderne påskeeggene sine?

Nylig ble vinnerne av påskens store eggmalekonkurranse kåret. Hvor blir disse og andre malte egg stilt ut?

Lam og påske = sant. Hva må du stille steketermometeret på for å få rosastekt kjøtt?

Send inn svarene på email til: mat@nrk.no

Svarfristen er 28 mars.

Lykke til!












Vi har en vinner!

Påskekunnskapen blant våre lesere var stor. Vi har kåret en vinner som får klassikeren "Påskeeggene" av Gabriel Scott.

En god grytestek

Hva kan vel være bedre enn en gryterett som passer seg selv? Her får du oppskrifter på to deilige lammegryter.



Appelsinkake til påsken

Påsken er tiden for kos. Lag denne deilige appelsinkaken og inviter på kaffe!

21 millioner egg...

I løpet av påsken kommer nordmenn til å spise 21 millioner egg.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no