Her er oppskriftene på sommermatinnslagene. Det hele starter fredag 28.juni, og går mellom kl. 12.00-12.30 på formiddagstid med reprise 17.00-17.30. Serien varer til 16.august.
Eksotiske lunsjrett fra Libya
(sendedato 9.august)
(Azhar Hashi)
T`bahash
3 poteter
1 stor aubergine
½ løk
1-2 fedd hvitløk
1 grønn chilipepper
1 barneskje tomatpurè
3 ss vann
3-4 ss maisolje
Krydderblanding:
½ ts Cumin (fåes på innvandrerbutikker)
1-2 ts chilipulver
pepper og salt etter smak
Skjær poteter og aubergine i skiver. Frityrstek først potetskivene i 5 min., deretter auberginskivene i 4-5 min. Mens potetene friteres, brunes løk og hvitløk finhakket i maisolje på varm panne. Bland tomatpurèen i vann. Ha i krydderblandingen. La det putre til poteter og aubergine er ferdig, rør dette inn til slutt og la det koke med i 5 minutter. Retten er ferdig idet oljen kommer til syne på overflaten.
Tunfisksalat
½ løk
1 tomat
1 grønn chilipepper
½ boks tunfisk i olje
Saft fra ½ presset sitron
Smak til med salt og pepper
Finhakk løk, tomat og chilipepper. Rør inn tunfisken, press sitronsaften over og rør forsiktig rundt.
Lammekoteletter
3 lammekoteletter
½ sitron
Natvigs krydderblanding
Kotelettene marineres i sitronsaft i ½ time, dekk kotelettene med krydderblandingen og stek dem i varm panne med litt maisolje.