Her er oppskriftene på sommermatinnslagene. Det hele startet fredag 28.juni, og går mellom kl. 12.00-12.30 på formiddagstid med reprise 17.00-17.30. Serien varer til 16.august.
Sommermat 1
Smørstekt makrell med chili og ingefær
(Trond Moi - sendedato 28.juni)
(1 porsj.)
1 makrellfilet (m/skinn)
4 hvitløkskiver
1-2 ss meierismør
¼ hakket sommerkål/nykål
2 store friske asparges
½ ts finhakket ingefær
½ ts finhakket frisk chili
2 ss finhakket gressløk
|
Trond Moi. |
Kok aspargesen i litt vann med en klype salt. Etter ett minutt legges nykålen i, koker med. Ingefær og chili tilsettes etter nok et minutt, og til slutt drysses gressløk over. Parallellt stekes makrellfileten 3 minutter i meierismør i panne over sterk varme. Obs! Makrellfileten skal ha skinnsiden ned under hele stekeprosessen. Legg hvitløksskivene i etter 1 minutt. Når fileten er ferdigstekt, helles stekesmøret over grønnsakene, og blandes med kokevannet til en slags suppesaus. Grønnsakene med saus danderes i bunnen av tallerkenen, aspargesen øverst. Makrellfileten legges på dette, med skinnsiden opp, og hvitløksskivene på denne igjen. Klart for servering.
Trond Moi anbefaler mandelpoteter til denne retten.