NRK Sørlandets reporter Kurt Inge Dale og kjøkkensjef Jens Johan Eriksen på Risør Hotell kommer med gode råd til skjærgårdsmiddagen.
Med nesten hvilken som helst fisk, noen blåskjell og til og med saltvann: Du er på nippet til å lage en meget velsmakende skjærgårdsmiddag ut av det du finner i enden av snøret.
Vi forsøkte det på direkten i vår formiddagssending. Her har du et par oppskrifter som du gjerne kan bruke på stormkjøkkenet. Og det tar ikke lang tid å lage middagen heller:
Fiskesuppe:
1 liter saltvann
1 fiskebuljongterning
1-2 gulrøtter
1 purre
200 gram fiskefilet (hvit fisk)
6-8 blåskjell, hele (Husk blåskjelltelefonen)
Noen reker
Maizenna til jevning
1 dl fløte
En liten skvett hvitvin
Kok opp saltvannet med fiskebuljongen. Kutt opp purre og gulrøtter, puttes i gryten.
Kutt opp fiskefileten. Kokes opp. Hvitvin has i. Fløte has i.
Zarazuela
1 strimlet purre eller løk
3-4 poteter halvkokt i skiver
1-2 fileter av hvitfisk
litt hvitvin
Litt olivenolje
1 fiskebuljongterning
Ca. 0,5 liter vann
Noen hele blåskjell
Ta en stekepanne med høye kanter. Legg et lag med løk i bunn, så et lag med potetet og fiskefileten på toppen sammen med litt hele blåskjell. Rør ut buljongen i vannet og hell over. Kok det hele i 4-6 minutter.
Velbekomme.