Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Sommermat: Ovnsstekt geitekilling

Her er oppskriftene på sommermatinnslagene. Det hele starter fredag 28.juni, og går mellom kl. 12.00-12.30 på formiddagstid med reprise 17.00-17.30. Serien varer til 16.august.

Publisert 02.08.2002 10:56.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Ovnsstekt geitekilling (2 pers.) (sendedato 2.august)
(Roy Parker, Luihn restaurant)



Forrett:


Pochert villaks med potetpurè og eggesmør.

230 g villaks i skiver.
La laksestykket trekke i ca. 7 min. med et par ts salt.

Potetpurè:

4 halvstore poteter
1 eggeplomme
litt meierismør
salt og pepper

½ gulrot
ca. 50 g sellerirot
½ purreløk
litt gressløk

Kok potetene uten salt. Stapp dem, og rør inn eggeplommen mens potetmassen er varm, ha i litt meierismør, salt og pepper etter smak. Finhakk gulrot, sellerirot, purreløk og gressløk. Ha i potetstappen.

Eggesmør:

2-3 ss kremfløte
100 g meierismør
1 hardkokt egg

Kok opp fløte, la den koke ned til det halve, smelt inn meierismør, rør til slutt inn finhakket egg.

Dandering:

Potetpurèen legges midt på hver tallerken med laksen oppå denne. Hell eggesmør over til slutt. Strø gjerne med tallerkenen med tørket og knust persille. Det blir lekkert!

Hovedrett


Ovnsstekt geitekilling

1 lår av geitekilling, utbenet (be gjerne slakteren om dette)
2 fedd hvitløk
1 bunt persille

Brun låret i panne. Stapp det med finhakket hvitløk og persille, før det settes i ovn på 180° i 25 min. La låret hvile i 5-10 min. Bruk så det som har dannet seg av sky fra låret i sausen som kan lages mens låret hviler:

Saus:

Bruk stekesjyen fra killingen. Kok den opp med ½ terning mørk kjøttbuljong el.l. Jevn med maisennamel. kok i et par minutter, smak til med meierismør, salt og pepper.
Poteter og grønnsaker etter eget ønske.

Dessert:


Sjokoladefondante med god vaniljeis
(12 kaker)

500 g smeltet, usaltet smør
500 g mørk sjokolade
230 g sukker
20 mellomstore egg
150 g hvetemel
1 liter god vaniljeis med eggeplomme.

Bland sjokolade inn i smeltet smør, smøret må ikke være varmere enn 40 grader.
Pisk egg og sukker sammen. Vend sjokoladen i eggene og sikt i melet. Smør små former med bakefett og dryss mel i.
Bakes i ovn på 180°. Kaken tas ut mens den fortsatt har en rå kjerne, etter ca. 5 min. steking.

Kaken vendes på fat med 2 kuler is til.


Siste saker:
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no