skilleResultaterskille_slutt
fotball_vm_3_1
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26
FOTBALL-VM
Ekspertane
Fakta
Offside
 
Fotball
 
NYHENDEBREV
Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev
 

- Ran på høylys dag

Dommeren så det ingen andre så, at ballen var ute før det som ville vært Spanias seiersmål. - Vi visste at dommeren ville være slik, sa en sint keeper Casillas etterpå.

Publisert 22.06.2002 17:09. Oppdatert 22.06.2002 19:04.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Hallvard Notaker

- Vi hadde allerede sett dette da Sør-Korea spilte mot USA, Portugal og Italia, sa Casillas.

Hadde ikke dommeren annullert målet der han mente Joaquin var over linjen før han slo innlegget, hadde den samme 20-åringen sluppet å sende Spania ut av VM med sin bom i straffekonkurransen. Da hadde Spania vunnet på golden goal.

PROTEST: Fernando Morientes var ikke fornøyd med linjedommeren, her etter en offside (Foto: Foto: Lee Jae-won/Reuters).
Selv ikke Iker Casillas, som ble helten da Spania måtte ha straffekonkurranse for å slå ut Irland i forrige runde, greide å redde laget denne gangen.

- Sist uke sa jeg at straffer er et lotteri, og i dag greide jeg bare ikke å stanse noen av dem, sa Casillas.

- Fotballen overlever

Landslagssjef Jose Antonio Camacho var klar i sin oppfatning av dømmingen.
- Jeg trodde dommeren ville være mer rettferdig i en kvartfinalekamp som dette, sa Camacho.

- Vi er irritert, indignert, litt av alt.

- Alt som skulle til var at linjedommeren ikke hevet armen og at dommeren gav oss de to målene. Kamper burde ikke avgjøres av dommeren, men fotballen vil overleve, fortsatte Camacho.

Den egyptiske dommeren, Gamal Ghandour, er lite populær i Spania i dag. Den store sportsavisen Marca omtaler han nærmest som en banditt, med tittelen "Ran på høylys dag" på sine nettsider.

- Fatalt slag

Avisen fortsetter kanonaden slik: "Fotballen fikk et fatalt slag i VM i Korea i dag. Den egyptiske dommeren Gamal Ghandour og hans assistenter kommer til å gå inn i skammens VM-historie."

Marca ber dessuten om handling: "Spania burde vunnet, men dommeren og hans assistenter ville ikke tillate det. Noe må gjøres med dette."

Nesten-målscorer Fernando Morientes var ikke blidere etter tapet. - Vi snakker om en kvartfinale i VM, ikke en hvilken som helst vennskapskamp, sa han.

- To mål annullert - det har man aldri sett tidligere, påstod den oppgitte Morientes, tydeligvis uten minne om kampen mellom Italia og Kroatia for et par uker siden.

Uansett må han reise hjem fra VM, og i hjemlandet venter en nasjon full av sinte og skuffede fans, og flere klager på dommeren.

(NRK-Reuters)

Siste saker:

 
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no