Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Fotball-VM 2002 Sist oppdatert 18:26

Gratis nyhende- brev frå NRK Sport kvar dag:
Meir informasjon
Andre nyhendebrev

Byttene ga spansk seier

Spania sikret seg avansement til åttendedelsfinalen etter en glimrende 2.omgang mot Paraguay. Innbytter Morientes var svært delaktig i 3-1-seieren til Spania.

Publisert 07.06.2002 09:28. Oppdatert 07.06.2002 12:51.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Svein Strømnes og Sjur B. Kvamme

Spania - Paraguay: 3 - 1

Morientes ble kampens store profil etter hans inntreden i andreomgang. (Bildegalleri)
Paraguay jublet vilt etter Spanias selvmål tidlig i kampen. (Bildegalleri)
Spaniere, paraguyanere og sørkoreanere er samlet til fest på tribunen! (Bildegalleri)

Hierro satte punktum med sin 3-1 scoring på straffe.(Foto: Reuters)
Paraguays keeper Jose Luis Chilavert hadde på forhånd sagt at han skulle bli den første keeperen som scoret mål i et VM i kampen mot Spania, han ble istedefor den store syndebukken da han tabbet seg ut på 2-1-scoringen til Spania.

Spania tok kommando i kampen fra start, men det var Paraguay som tok en tidlig ledelsen etter at den spanske backen Puyol var uheldig å satte ballen i eget nett. Etter det forsvarte Paraguay seg godt, men presset ble for stort etter at Camacho satte inn Morientes og Helguerea etter pausen.

Effektive Morientes brukte bare ni minutter på å score sitt første mål for dagen etter at han fikk perfekt treff med pannen på en corner.

Tju minutter før slutt avgjorde han kampen etter at han satte brystet til et overlegg fra venstre. Paraguays keeper Chilavert skulle ha tatt overlegget, men viste tydelig at han ikke er i toppform.

Hierro fikk gleden av å score det siste målet på straffe etter at Raul hadde blitt overfalt innenfor 16-meteren.

Spania er dermed videre til åttendedelsfinale og kan slappe av i den siste kamp i gruppespillet mot Sør-Afrika.

NRK.no fulgte kampen

2. Omgang:

94 min: Slutt
92 min: Gavelan skyter, ballen går til corner.
91 min: Casillas har små problermer med å redde skuddet til Santa Cruz.

MÅL !! 83 min: Hierro setter straffen i mål etter at Raul ble felt.

79 min: Chilavert skyter frispark fra 23 meter, Casillas må virkelig strekke seg for å redde ballen.

MÅL !!! 70 Min: Innlegg fra venstre, Chilavert bommer og Morientes kan enkelt bryste ballen i mål. Stor tabbe av veterankeeperen!! Morientes 16.landslagsmål på 21 landskamper.

69 min: Paraguays Campos nikker utefor etter frispark.
67 min: Frisparket til Del Pedro fra 18 meter går rett i muren.
Morientes jubler etter å satt inn sitt første mål for dagen. (Foto: Sergio Perez/Reuters)
65 min: Morientes kommer inn på sju meter, skuddet går over fra skrått hold.
64 min: Santa Cruz løper fra det spanske forsvaret, men han klarer ikke å overliste Casillas.
60 min: Fran står på 13 meter, men bommer på innlegget fra høyre, kunne blitt en stor sjanse.

MÅL !! 54 min: Innbytter Morientes nikker kontant en corner i mål fra 12 meter, Chilavert er sjanseløs. Morientes sitt 15. landslagsmål på 21 landskamper.
52 min: Rot i Paraguays forsvar, men dommeren blåser for offside.
49 min: Del Pedro skyter frispark fra 20 meter, Chilavert redder enkelt.
46 min: Kampen i gang igjen

Carles Puyol og Roque Santa Cruz(nede) i kamp om ballen. (Foto: Sergio Perez/Reuters)

46 min: Pause
45 min: Tristan header mot mål fra 15 meter, men det blir for løst og det er lett mat for Chilavert.
40 min: Paraguays Acuna skyter fra 35 meter, men skuddet går langt utenfor.
35 min: Santa Cruz kommer til en sjanse fra 12 meter etter nøling i det spanske forsvaret, men skuddet går til corner.
34 min: Cardozo skyter fra 17 meter, men skuddet går utenfor.
31 min: Raul snur på en femøring på straffemerket, men volleyskuddet går to meter utenfor.
30 min: Stor spansk sjanse blir tvilsomt avblåst for offside.
23 min: Chilavert plukker ned et farlig innlegg fra venstrekanten.
21 min: Raul drar til på halv volley, men fra skrå vinkel sender han ballen høyt over.
19 min: Flott innlegg av Puyol fra venstresiden, men det er ingen som møter det inne i femmeteren.

MÅL !!! 10 min: Paraguay tar ledelsen etter selvmål av Puyol. Casillias redder skuddet fra Gavilan, men returen treffer Puyol og går i mål.

5 min: Spania har tatt føringen i kampen, men har ikke kommet til noen store sjanser.
1 min: Kampen startet