Sør-Afrika er utslått av VM etter noen høydramatiske sluttminutter i gruppe B. Laget måtte score, men så ut til å tro at de ville gå videre uansett resultat.

ALT OM:
Av Sjur Kvamme

Publikum fortsetter å imponere i VM med farger og engasjement. (Bildegalleri)

Sør-Afrika - Spania: 2 - 3

Siden Paraguay like før slutt gikk opp i en 3-1-ledelse mot Slovenia, måtte Sør-Afrika framover på banen og utlikne Spanias ledelse. Men spillerne surret bare rundt, jaget ikke ballen og så ikke ut til å vite hvordan situasjonen lå an i den andre kampen.

Dermed trillet Spania ballen seg i mellom de siste ti minuttene og kontrollerte seieren i havn.

Spania er dermed sålangt det eneste laget som har vunnet alle sine tre gruppespillkamper.

NRK.no fulgte kampen:

SLUTT
93.min: Spania besitter ballen hele tiden, men nå har akkurat Sør-Afrikas trener fortalt spillerne at de må gå framover, noe han burde gjort for ti minutter siden.
88.min: Sør-Afrika ser ikke helt ut til å ha skjønt alvoret. Det gjør ikke noe om de taper med ett mål til, men de bør satse alt framover for å få et mål. Noe de ikke gjør.
86.min: Stor sjanse til Sør-Afrika. Casillas rekker ballen såvidt før en sørafrikaner.
83.min: Enrique bommer på åpent mål. Kjempesjanse til Spania. Imens har Paraguay scoret mot Slovenia og er i øyeblikket videre på bekostning av Sør-Afrika.
78.min: Arendse gjør en fantomredning! Og den er viktig, for hvis Spania scorer ett mål til vil Sør-Afrika være slått ut. Det samme gjelder hvis Paraguay øker sin 2-1 ledelse i den andre kampen.
75.min: Spania presser på og vil tydeligvis ha flere mål.
63.min: Helguera header et spansk frispark knallhardt rett utenfor mål.
62.min: Joaquin har hatt flere dribleraid for Spania og har imponert i andreomgang.

MÅL!! 56.min: Raul lot ikke Sør-Afrika glede seg lenge. Han rykker seg flott fri fra Radebe og header inn det høye overlegget.

MÅL!! 52.min: Kaptein Radebe header inn corneren etter at en spanier har stusset ballen tilbake i feltet.

51.min: Sør-Afrika har startet best i andreomgang og har fått corner etter et godt angrep.
46.min: Andreomgang sparkes i gang igjen.

Pause

Benedict Mc Carthy jubler etter å ha utliknet for Sør-Afrika. (Foto: Desmond Boylan /Reuters)
MÅL!! 46.min: Mendieta scorer på frispark fra 17 meter. Keeper går til feil side allerede før Mendieta har skutt.

42.min: Xavi skyter fra skrått hold, men et sørafrikansk hodet kommer i veien og sender ballen langt opp på tribunen.
39.min: Spania spiller seg flott inn i sekstenmeteren, men blir for ubesluttsomme og får ikke skutt.
36.min: Sør-Afrika har vært fullt på høyde med Spania og kommer med det ene etter det andre angrepet.

MÅL!! 31.min: McCarthy utligner når han i duell med keeper klarer å pirke ballen under ham.

30.min: Arendse gjør en praktredning og retter dermed opp inntrykket fra Rauls mål. Morientes headet hardt fra fem meter, men keeper var altså med på notene.
25.min: Mendieta skyter sju meter utenfor fra 20 meters hold.
20.min: Tungt spansk skudd fra sekstenmeteren etter klønete keepersspill i feltet, men skuddet blokkeres til ny corner det ikke blir noe av.
19.min: Spania har vært nære ved å spille seg gjennom Sør-Afrikas forsvar etpar ganger, men den siste pasningen har såvidt ikke nådd fram.
12.min: Pent spill av Spania. Mendieta kommer tilslutt til skudd fra åtte meter, men en sørafrikaner får klarert på målstreken.
9.min: Sibaya kliner til fra 25 meter. Skuddet er så hardt at Casillas i Spanias mål bare må bokse ut selvom ballen går rett på ham.

Spanierne jublet stort etter Rauls tidlige mål. (Foto: Petar Kujundzic /Reuters)
MÅL!! 5.min: Morientes spiller en stikkball til Raul som keeper snapper lett, men så mister han ballen og Raul kan spasere ballen i mål, mens keeper ligger sprellende tilbake på bakken.

1.min: Kampen er igang!

Før kampen:

For første gang i VM danner Real Madrid spillerne Morientes og Raul Spanias spisspar fra start, når Sør-Afrika skal beseires i dag.

Spania er uansett utfall av kampen sikret avansement i VM, men trenger minst uavgjort for å bli gruppevinnere. Sør-Afrika er også videre med uavgjort, men hvis de taper er de avhengig av et gunstig utfall i kampen Slovenia-Paraguay, der sistnevnte fortsatt har en mulighet til å gå videre med seier.

Jose Antonio Camacho har gjort åtte bytter siden forrige kamp og sparer dermed mange av sine antatt beste spillere. Sør-Afrika stiller med uendret lag fra sist.