Kina satte et skudd i stolpen, men nærmere kom ikke VM-debutantene score i lørdagens 0-4-tap mot Brasil.

Publisert 08.06.2002 12:14. Oppdatert 08.06.2002 15:27.
Av Svein Strømnes og Kristian Elster

Se bildene fra kampen
Se bildene av samba-supporterne

Brasil - Kina 4 - 0

Brasil viste glimtvis hva de er gode for, men i lange perioder virket laget lite inspirert mot svake Kina.

Roberto Carlos stod for kampens prestasjon da han dundret ballen i mål fra over 20 meter etter et kvarter. Brassene fulgte opp med to enkle mål av Rivaldo og Ronaldhino før pause.

Ronaldo satte punktum ti minutter inn i andre omgang, men Kina hadde et par brukbare målforsøk på slutten.

Brasil er dermed klare for åttendedelsfinale, mens Kina trolig er slått ut av VM.

NRK.no fulgte kampen

2. omgang:

92 min: Slutt
90 min: Denilson kommer alene med keeperen, men keeperen vinner duellen.
75 min: Gilberto skyter rett på keeper fra 17 meter.
73 min: Brasilianerne leker med det kinesiske forsvaret og Ronaldo får to store målsjanser. Kinas keeper redder begge ganger.
70 min: Yang skyter en meter utenfor på et frispark fra hjørnet av 16-meteren.
60 min; Zaho skyter i stolpen fra 15 meter.
58 min: Cafu kommer forbi keeperen, men han får ballen litt for langt foran seg og en kinesisk forsvarsspiller rydder opp.

MÅL !!! 55 min: Cafu går til dødlinja og legger inn til Ronaldo som enkelt setter ballen i mål.

46 min: Kampen i gang igjen

1. omgang:

45 min: Pause

MÅL !!! 44 min: Ronaldinho setter straffen enkelt i mål
Roberto Carlos brenner løs på frispark og gjør 1-0. Foto: Allsport

43 min: Straffe til Brasil etter at Ronaldo blir dratt ned
41 min: Ronaldos heading går høyt over
37 min: Kina kommer til sin første målsjanse da Ma smeller til fra 15 meter, skuddet blir blokkert av en brasilianer og går til corner.

MÅL !!! 32 min: Rivaldo får stå helt umarkert på femmeteren og setter ballen enkelt i mål.

20 min: Cafu skyter rett på keeperen fra hjørnet av 16-meteren.

MÅL!!! 15 min: Roberto Carlos smeller baller i mål på et frispark fra 23 meter.

6 min: Ronaldinho kommer til kampen første målsjanse da han dribbler seg gjennom det kinesiske forsvaret, men skuddet blir for løst.
1 min: Kampen i gang på Seogwipo stadion

Før kampen

Brasil produserte et vell av sjanser i kampen mot Tyrkia, men måtte ha hjelp av den dårlig koreansk dommer for å vinne kampen.

Dommeren dømte feilaktig straffespark fire minutter før slutt da innbytter Luizao ble revet ned utenfor straffefeltet.

Rivaldo scoret sikkert på straffesparket, men skjemte seg ut på overtid da han filmet for å få utvist tyrkiske Hakan Ünsal.

Kina på sin side viste seg som VMs nest svakeste lag (etter Saudi-Arabia) da laget tapte 0-2 i sin første VM-kamp i historien, og alt annet enn en brasiansk mål- og sambafest vil være en sensasjon.