skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 

Sjalu på Jesus?

Neste søndag, 2. februar, skjer det en aldri så liten begivenhet på NRK P2: Det er premiere på første del av Henrik Ibsens store dobbeltdrama Keiser og galileer.

Publisert 24.01.2003 09:29.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Åtte episoder

Åtte søndager framover kan du reise med til Romerriket på 300-tallet og følge den unge Julians ferd fra kuet, redd ung mann til hærfører og keiser over det som den gang var den eneste kjente supermakt.

Henrik Ibsen har uten tvil identifisert seg med den unge opprøreren, som river seg løs fra sin kristne oppdragelse og vil ha et tolerant samfunn med plass til all tro og tanke. Men kan knekker i motstanden og ender med å forfølge de kristne. Han er ufattelig sjalu på den makt som galileeren Jesus øver over menneskesinnet.

Innledende runde

Nå på søndag kan du høre "filmen om filmen". Du får kutt fra forestillingen, og Yngvil Kiran møter den gjengen som står bak vinterens storsatsning i Radioteatret: Sverre Solberg, som spiller Julian, regissør Steinar Bethelsen, komponist Åsmund Fedije, lyddesigner Arne Barca og produsent Carl Henrik Grøndahl. De to siste har også stått for den omfattende bearbeidelse av stoffet.

Keiser og galileer blir å få kjøpt på CD før påske.

Vi minner også om det store dagsseminaret om Keiser og galileer onsdag 29. januar kl 0900 til 1700 på Marienlyst. Det er åpent for alle. Se program.


Siste saker:

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no