skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
P2-teatret_toppbanner_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radio > Radioteatret > P2-teatret Sist oppdatert 11:30
 
Premiere:

På viddene

Henrik Ibsens episke dikt «På viddene» har fått lyddramaets form, Bjørn Sundquists stemme, Åsmund Feidjes musikk og Steinar Berthelsens regi i helgens Ibsen-premiere på P2. Gå ikke glipp av en formidabel lydopplevelse.

Publisert 10.02.2005 16:45.
Av Gry Elise Jacobsen

«På viddene» har vært kalt selve porten inn til Ibsens dikteriske verden. Med dette episke diktet etablerer Ibsen jeg-dramaet som mye av den senere dramatikken viderefølger.

Det handler om mennesket som følger imperativet i livet. Diktet er en tildels ufrivillig bekjennelse, hvor hovedpersonen, eller jeg'et, ikke riktig skjønner prosessen han går gjennom, mens den skjer. Den bare skjer - og siden kommer han løpende etter for å forklare.

PÅ VIDDENE: Bjørn Sundquist (Foto: Carl Henrik Grøndahl, NRK).


Om å finne perspektivet

Det handler om å finne perspektivet - om å få avstand til livet på godt og vondt, for å virkelig kunne se det. Og kanskje også skjønne det?

I dybden

Etter sendingen av lyddramaet, kan du få vite mer om Bjørn Sundquists personlige og sterke forhold til Ibsens dikt. I tett samtale med Camilla Liby Clausen, kommer vi enda nærere på Ibsen, livet og dramatikken. Ennå med følelsen av lyddramaet på vårt indre lerrett.

Hør det!

Gå ikke glipp av dette fantastiske stykket lydkunst førstkommende søndag klokken 15.03 - på P2. Reprisen sendes mandag i samme kanal klokken 19.30.

På viddene

Av Henrik Ibsen
Med: Bjørn Sundquist
Regi: Steinar Berthelsen
Lyddesign: Erki Halvorsen
Musikk: Åsmund Feidje


Siste saker:
Flere saker: ALT OM IBSENSERIEN
Siste saker:

 
Radioteatret går løs på monstret
Fruen fra havet
10 SISTE RADIOTEATER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no