skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bin Laden truer USAs allierte

TV-bildet fra en udatert video viser stillbilder av Osama bin Laden og opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi (AP Photo/IntelCenter)
TV-bildet fra en udatert video viser stillbilder av Osama bin Laden og opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi (AP Photo/IntelCenter)
Al Qaida-lederen Osama bin Laden truer i et nytt opptak med å angripe USA og deres allierte, dermed indirekte også Norge, i land som Afghanistan og Sudan.

Publisert 30.06.2006 08:27. Oppdatert 30.06.2006 09:55.
MEDDELSOM: Osama bin Laden har vært usedvanlig meddelsom i år. Dette er det fjerde budskapet Al Qaida-lederen angivelig har sendt ut. (Arkivfoto: AP)
- Med Guds hjelp vil vi fortsette å kjempe mot amerikanske styrker og deres allierte over alt, i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan, inntil dere har sløst bort alle pengene deres og vi har drept mennene deres og dere må reise hjem i nederlag, slik vi tidligere slo dere i Somalia, lyder budskapet.

Osama bin Laden hyller den drepte opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi, og truer med å angripe USA og deres allierte i land som Afghanistan og Sudan.

Jihads løve

- Jihads løve, Abu Musab al-Zarqawi, ble drept i et amerikansk angrep. Vi håper at Gud tar imot ham som en martyr, sier stemmen som lyder som Osama bin Laden.

I opptaket, som er lagt ut på en islamsk nettside, oppfordrer han videre president George W. Bush til å utlevere liket av opprørslederen til familien i Jordan.

Afghanistan, Sudan - og Somalia

Budskapet fra den angivelige al-Qaida-lederen er ellers lite lystig for USA og deres allierte, ei heller Norge som har flere hundre soldater i Afghanistan og snart skal sende en styrke til Sudan.

- Med Guds hjelp vil vi fortsette å kjempe mot amerikanske
styrker og deres allierte over alt, i Irak, Afghanistan, Somalia og Sudan, inntil dere har sløst bort alle pengene deres og vi har drept mennene deres og dere må reise hjem i nederlag, slik vi tidligere slo dere i Somalia, lyder budskapet.

Trolig ekte opptak

Det er ikke bekreftet om stemmen i opptaket virkelig tilhører Osama bin Laden, selv om det ifølge ekspertene høres slik ut.

- Amerikansk etterretning foretar tekniske analyser av det nye opptaket, men på det nåværende tidspunkt er det ingen grunn til å tvile på at det er ekte, sier en amerikansk tjenestemann med terrorbekjempelse som spesialfelt.

Opptaket er i så fall det fjerde som har kommet fra Osama bin Laden i år. (©NTB)



 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no