skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Vil at Moussaoui soner i Frankrike

Moren til den terrordømte Zacarias Moussaoui har bedt om at sønnen skal sone i Frankrike.

Publisert 04.05.2006 17:06. Oppdatert 04.05.2006 17:27.
SE OGSÅ:
Fransk-marokkaneren ble i går dømt til livsvarig fengsel for terrorangrepene på USA 11. september 2001.

Moussaoui er den eneste som til nå er stilt for en amerikansk domstol for å ha deltatt i terrorangrepene mot New York og Washington 11. september 2001.

Vurderer overføring

Moussaouis mor, Aisha el-Wafi, ba myndighetene i Paris gjøre sitt beste for at hennes sønn skal få sone i Frankrike (Foto: AP/Michel Euler).
Under rettssaken sa han selv at han håpet på dødsstraff. Juryen i saken mot Moussaoui har imidlertid bestemt at han ikke skal straffes med døden, men tilbringe resten av livet i fengsel. Den 37 år gamle franske statsborgeren av marokkansk opprinnelse ble onsdag kjent skyldig i terror mot USA.

Det var ventet at Moussaoui etter domsavsigelsen i dag ville bli sendt til et høysikkerhetsfengsel i den amerikanske delstaten Colorado. Men amerikanerne sier seg villige til å vurdere en overføring til Frankrike.

- Det er ikke kommet noen formell henvendelse. Vi venter å få en forespørsel fra den franske regjeringen, og denne forespørselen vil vi vurdere, sa Gonzales til pressefolk ved en konferanse mellom regjeringsmedlemmer fra USA, Russland og EU i Wien torsdag.

Løslatelse

Livstidsdommen innebærer nemlig at hvis Moussaoui skal sone i USA, vil han bli sittende i fengsel til han dør, ettersom juryen har bestemt at han aldri skal løslates. Men ifølge fransk lov kan muligheten for slik løslatelse ikke utelukkes.

(NRK-NTB-Reuters-AFP)


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no