skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Blair møter liten forståelse

Storbritannias statsminister Tony Blair møtte liten forståelse da han forsøkte å forklare den amerikanske bombingen av Afghanistan til arabiske ledere.

Publisert 01.11.2001 07:39.
Den britiske statsministeren reiste sent i går til Jordan etter å ha framført sitt budskap i Syria og Saudi-Arabia tidligere på dagen.

Betydelig uro

I Saudi-Arabia sa Blair at han trodde folk flest hadde forståelsen for at det var nødvendig å straffe de ansvarlige for drapet på tusener av mennesker, og han understreket at alt blir gjort for at færrest mulig sivile i Afghanistan rammes. Men han ble møtt av betydelig uro over den amerikanske responsen på terrorangrepene både i Damaskus og i Riyadh.

En talsmann for Blair ville ikke gi noe direkte svar da han ble spurt om Blair i løpet av dagen hadde hørt en eneste arabisk stemme som støttet militæroperasjonen.

- Vi nærmer oss dette fra forskjellige perspektiver. Det som er viktig er at de deler vår fordømmelse av terrorisme, sa han da han ble spurt om den saudiarabiske kronprinsens syn på bombingen i Afghanistan.

I Damaskus kom president Bashar Assad med en offentlig fordømmelse av USAs militæraksjon på en felles pressekonferanse med Blair. Assad avviste også Blairs oppfordring om å bremse på aktiviteten til Syria-baserte grupper som bekjemper Israel. Assad svarte at grupper som kjemper mot israelsk okkupasjon ikke gjør annet enn å utøve sine legitime rettigheter.

I Saudi-Arabia fikk Blair høre at kongedømmet støtter den internasjonale kampen mot terrorisme, men at bombingen av Afghanistan bør avsluttes så snart som mulig. Etter besøket i Jordan reiser Blair videre til Israel og de palestinske områdene.





 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no