skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Angrepene trappet opp

Angrepene mot Taliban-soldater i Afghanistan er trappet opp. Flere nyhetsbyråer melder om krafting bombing av frontlinjene nord i landet.

Publisert 01.11.2001 06:55. Oppdatert 01.11.2001 12:24.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Afghanistans største damanlegg og kraftstasjon er skadd under bombingen, og strømforsyningen er brutt til to byer, hevder en talsmann for Taliban-regimet.

Kraftig røyk steg opp fra bombekraterne tirsdag.
Det var tredje gang stillingene i det nordvestlige Afghanistan ble utsatt for amerikansk bombing. Både søndag og tirsdag ble de også bombet. Tirsdag ble minst 12 bomber sluppet over området.

Talibanstyret sier at Afghanistans største kraftstasjon ble ødelagt under angrepene, og at elektrisitetsforsyningen i to byer ble brutt.

Også et stort damanlegg skal være skadet, og Talibans undervisningsminister Amir Khan Muttaqi sier ifølge det afghanske nyhetsbyrået Afghan Islamic Press at det er fare for at demningen kan briste og forårsake flom og mulig tap av menneskeliv.

Imøtekommer Nordalliansen

Nordalliansen har gjentatte ganger klaget over at USA ikke har bombet Talibans stillinger langs frontlinjen så intenst som de kunne ønske.

Taliban på sin side meldte i går at deres styrker hadde slått tilbake en offensiv som Nordalliansen satte i gang etter den intense amerikanske bombingen. I et tre timer langt slag greide Taliban å forsvare sine stillinger i Samangan-provinsen mot angrep fra Nordalliansen, meldte det afghanske nyhetsbyrået AIP.



 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no