skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

130 000 nye flyktninger

Opp imot 130.000 flyktninger har tatt seg fram til Pakistan siden terrorangrepene mot USA i september. Tidligere har FN anslått at 80 000 mennesker er på flukt, men en talsmann for høykommissæren for flyktninger sier at antallet trolig er mye høyere.

Publisert 01.11.2001 06:22.
FN har nå opprettet 15 leirer for de afghanske flyktningene i Pakistan.
Fra før var det 2 millioner flyktninger i Pakistan.

De fleste nye flyktningene er kommet til Peshawar, og det tallet FN tidligere oppgav, gjaldt bare Peshawar og Quetta.

- Men det er også mange som kommer andre steder, sier UNHCRs talsmann Yusuf Hassan.

- Det er mulig tallet er så høyt som 130.000, men vi foretrekker å være forsiktige, siden vi har begrenset tilgang til de menneskene, sier han.

UNHCR har beregnet at så mange som 1,5 millioner mennesker kan komme til å flykte til nabolandene over tid. Om lag 1 million kan komme til Pakistan.

15 FN-leirer

FN har åpnet 15 leirer i Baluchistan og nordvest i landet. Hittil er mange tomme, noe som skyldes at mange flyktninger unngår kontakt med myndighetene etter at de har bestukket grensevakter eller benyttet seg av menneskesmuglere for å redde seg ut av Afghanistan.

Hittil har Pakistan likevel sluppet de mest sårbare, mange av dem underernærte kvinner og barn, inn i landet. UNHCR har mottatt meldinger om alvorlig underernæring og dysenteri blant barna.

Mat - iallfall for en stund.

Tvangsrekruttering

iHjelpeorganisasjoner frykter også at Taliban bruker leirene i Afghanistan til tvangsrekruttering av soldater, og at de hindrer folk i å forlate leiren. Hassan sier det er blitt stadig vanskeligere å hjelpe flyktninger inne i Afghanistan.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no