skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Forsvarer bruk av klasebomber

Britiske og amerikanske styrker vil fortsette å bruke klassebomber i angrepene mot Afghanistan, sier den britiske forsvarsministeren Geoff Hoon.

Publisert 29.10.2001 23:23.
-Inntil det finnes bedre midler for å ta seg av trusselen fra pansrede kjøretøy, vil USA og Storbritannia fortsette å bruke dem, sier Hoon, som avviser at de kan sammenlignes med landminer.

-De er ikke definert som landminer i noen internasjonal avtale, og å bruke dem er absolutt lovlig. Hoon understreket at bruken av klasebomber så langt har vært begrenset. -De blir ikke brukt mot sivile, og det er svært få ganger de har vært brukt i Afghanistan, sier han.

Kritikk fra Amnesty

Menneskerettsorganisasjonen Amnesty International har kritisert bruken av klasebomber og bedt om at den blir stanset. De hevder bombene har samme effekt som landminer og utgjør en trussel overfor den sivile befolkningen i lang tid.

Klasebomber består av flere hundre mindre bomber som sprer seg over et stort område. Ikke alle bombene eksploderer når de treffer bakken, og de utgjør dermed en trussel mot alle som kommer nær dem.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no