skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Pakistanere drept i Afghanistan

Minst 19 pakistanske militante fra Kashmir skal ha blitt drept av amerikanske bomber i Kabul, ifølge kilder som står gruppa nær.

Publisert 23.10.2001 21:15.
De 19 medlemmene av gruppa Harakat-ul-Mujahideen fra Lahore
bodde i et hus i en militærleir som ble truffet av amerikanske bomber i dag. Blant de drepte var et ledende medlem av gruppa, Ustad Farooq.

Det har lenge vært mistanke om at Harakat-ul-Mujahideen sender sine folk til Afghanistan for å gjennomgå militær trening. Gruppa har stått på den amerikanske lista over terroristorganisasjoner.

Tidligere meldte TV-kanalen al-Jazeera at 93 sivile var drept i et amerikansk angrep mot en landsby i nærheten av Kandahar, blant dem 18 medlemmer av samme familie. Satellittkanalen hevdet at ytterligere 40 ble såret.

TV-kanalen viste opptak av en rekke lik svøpt i hvitt som lå lent opp mot en vegg. Minst ett av likene var et barn.
Flyktninger som kom til Pakistan tirsdag, sa også at de selv hadde opplevd at 29 mennesker ble drept da åtte-ni boliger ble truffet av bomber i Tarin Kot i det sørlige Afghanistan mandag morgen.

En av flyktningene hadde med seg to døtre som var såret da han kom til den pakistanske byen Quetta. Tre andre sårede kom også til Quetta, mens ytterligere 15 litt lettere sårede befant seg på et sykehus i grensebyen Chaman.

I dag meldte FN at sivile ble drept da boligområder ble bombet i Kabul, fordi Taliban-soldater søkte tilflukt blant de sivile. (NTB-Reuters)



 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no