skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Pakistan ber USA stoppe bombing

Pakistan ber USA om å stanse bombetoktene mot Afghanistan innen 17. november da muslimenes hellige fastemåned Ramadan begynner. Tusenvis av flyktninger venter på hjelp.

Publisert 23.10.2001 07:42.
Det har vært nye angrep på Afghanistans hovedstad Kabul i natt og i dag tidlig, og øyenvitner forteller om minst fem kraftige eksplosjoner i utkanten av byen.

På grensen mot Pakistan venter rundt 15.000 flyktninger på hjelp, men Pakistan har inngått en avtale med Taliban-styret om å sende flyktninger tilbake til leire i Afghanistan.

Tvang seg over grensen

Rundt 100 afghanske flyktninger brukte makt for å komme seg over grensen til Pakistan i dag, ifølge regjeringskilder.Flyktningene presset tilbake de pakistanske grensevaktene ved grenseposten Chaman, etter at myndighetene lot en gruppe spesielt trengende flyktninger få komme over grensa.

Pakistanske myndigheter ga ordre til sikkerhetsstyrkene om å hjelpe på situasjonen for de mange flyktningene som venter på å komme ut av det krigsherjede nabolandet. Rundt 200 spesielt trengende flyktninger ble plukket ut av mengden med afghanere og fikk lov til å krysse grensen, ifølge regjeringskildene.

Flere hundre andre forsøkte å tvinge seg over etter de utplukkede, og rundt 100 klarte å komme gjennom grensesperringene. I dag klarte ifølge militære kilder rundt 750 flyktninger å tvinge seg gjennom to grenseoverganger i det samme området.

Matutdeling

Det internasjonale Røde Kors begynte i dag å dele ut mat til vanskeligstilte familier i Afghanistans hovedstad Kabul. Det er husholdninger der familieoverhodet er mineskadd eller funksjonshemmet som vil få hjelp de nærmeste dagene. Målet er å hjelpe nærmere 8.000 husholdninger, opplyser Røde Kors i en pressemelding.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no