skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Samme bakterie i Florida og New York

Foreløpige analyser viser at miltbrann-bakteriene som ble sendt til NBC i New York og tabloidavisen The Sun i Florida er de samme. På Capitol Hill er det også funnet miltbrann.

Publisert 18.10.2001 06:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Det er funnet samme type miltbrann-bakterie i Florida og New York (foto: EBU).
33 ansatte ved den amerikanske kongressen er utsatt for miltbrann-bakterien, og deler av kongressen blir nå stengt. Tusen ansatte i Kongressen skal avlegge blodprøver, og i New York er guvernørkontoret stengt på grunn av mistanke om miltbrannsmitte.

Politikerne forsøker å dempe frykten for et omfattende utbrudd av miltbrann på Capitol Hill.

Det opplyser det amerikanske senteret for sykdomsbekjempelse (CDC) natt til i dag norsk tid. Antibiotika er effektivt mot denne miltbrannbakterien, og CDC mener at de som har vært utsatt for bakterien og behandles med antibiotika derfor skulle være trygge.

En ansatt ved The Sun døde av å inhalere miltbrannsporene. En ansatt på postrommet i mediehuset hvor The Sun inngår kan ha blitt syk av de samme miltbrannsporene. En ansatt ved fjernsynskanalen NBC fikk hudvarianten av miltbrann, som er mye mindre farlig. En sju måneder gammel baby som besøkte mamma på jobb i fjernsynskanalen ABC har også fått hudvarianten.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no