skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nye amerikanske angrep i dag

I ettermiddag eksploderte tre bomber i Afghanistans hovedstad Kabul, men det er uklart hva som er truffet.

Publisert 17.10.2001 16:32. Oppdatert 17.10.2001 20:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Flere olje- og bensinlagre sto i brann etter å ha blitt angrepet, melder det afghanske nyhetsbyrået AIP.

Også leiren til den talibanske hærens 16. divisjon ble ødelagt av intens bombing, og brannene i drivstofflagrene var ute av kontroll og fortsatte flere timer etter at angrepene ble avsluttet. Taliban-soldater flyktet fra flere militære baser i stridsvogner og andre kjøretøyer.

Amerikanske fly gjennomførte også intense angrep mot Kandahar, der bombing og krysserraketter fra før har slått ut all elektrisitet. Branner og røyk kunne ses i den østlige delen av byen.

AIP melder at minst åtte personer ble drept og 20 såret i angrepene på Kandahar. Angrepene var rettet mot Talibans armekorps i Kandahar, men noen bomber eller krysserraketter traff to helsestasjoner i byen og noen nærliggende landsbyer, ifølge Talibans talsmann.

Hellig krig

-Vi vil lykkes, enten vi lever eller dør, sa Taliban-regimets ideologiske leder, mullah Omar Mohammed, i en tale til soldatene sine. Talen ble referert av AIP, og hadde åpenbart til hensikt å forsøke å styrke kampmoralen.

-Dette er hellig krig mot de vantro, slik som den vi førte mot sovjeterne. Jeg er overbevist om at vi med Allahs nåde vil tvinge den store vantro i kne og beseire ham, fortsatte Omar.

Talibans feltkommandanter hørte talen på sine walkie-talkier som de er blitt beordret til å ha på uavbrutt. Talibans radiosender, Sharias stemme, ble ødelagt av amerikanske bomber rett etter at angrepene begynte 7. oktober.





 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no