skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Ny eksplosjon i Kabul

Amerikanske krigsfly har i kveld gått til enda et angrep på den afghanske hovedstaden Kabul. Innbyggerne har hørt en kraftig eksplosjon, melder nyhetsbyrået AFP.

Publisert 16.10.2001 21:08.
AC-130U ligner det kampflyet som har vært i aksjon i Afghanistan i dag. (Foto: Scanpix/AP/US Air Force)
Minst en bombe har eksplodert i byen, men det er uklart hvor bomben falt ned.

Over 50 krigsfly har fløyet over 100 runder, opplyser Pentagon til CNN. For andre dag på rad bruker USA krigsflyet AC-130, et firemotors kampfly som er spesialutstyrt for nattbombing mot bakkemål.

Den nyeste utgaven AC-130/U eller "Spooky 2" har TV-overvåking, infrarøde sensorer og radarsensorer og kan oppspore ethvert mål på bakken og utslette det med presisjonsbombing.

Hektisk diplomati

USAs utenriksminister Colin Powell er på reise i Asia. (Foto: Scanpix/AP)
Parallelt med bombingen gjennomfører USA en betydelig diplomatisk offensiv. USAs utenriksminister Colin Powell har i dag vært i samtaler med Pakistans president Pervez Musharraf i Pakistan.

Musharraf sa han håpet på en kortvarig og målrettet operasjon i Afghanistan. Han lovet imidlertid også at Pakistan vil støtte USA "så lenge som nødvendig for å oppnå det ønskede resultatet".

Ny indisk antiterrorlov

Få timer senere ankom Powell Indias hovedstad New Dehli. Den indiske regjeringen har i dag godkjent en streng antiterrorlov som trekker opp retningslinjer for arrestasjoner, forhør og etterforskning av terrorisme. Terrorhandlinger defineres som handlinger som truer Indias enhet og skaper frykt hos befolkningen, skriver Reuters.

Loven ble gjort kjent få timer etter at Powell kom til bovedstanden for å møte indiske myndigheter og diskutere Afghanistan og konflikten mellom India og Pakistan i Kashmir.

Indiske myndigheter har uttrykt misnøye med USAs tette samarbeid med Pakistan, men understreker likevel at India står på USAs side i kampen mot terrorisme.


 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no