skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Antente FN-kontor

En folkemengde satte i dag satte fyr på et FN-kontor, to kinoer, flere butikker, en bank og flere biler i protest mot angrepene på Afghanistan.

Publisert 08.10.2001 20:30. Oppdatert 08.10.2001 20:47.
I flere byer antente demonstrantene branner.
Demonstranter skjøt fra takene og skadet minst ti mennesker, ifølge øyenvitner. Quetta ligger ikke så langt fra den sørlige grensen mot Afghanistan, nær Kandahar, som er hovedsetet til Talibans øverste leder, mullah Mohammad Omar.

Tungt bevæpnet

I Peshawar nær den nordvestlige grensen til Afghanistan måtte politiet bruke tåregass for å spre demonstrantene, som besto av studenter og afghanske flyktninger. I havnebyen Karachi blokkerte Talibans sympatisører flere gater i sentrum av byen. Det amerikanske konsulatet i Karachi var omringet av flere hundre tungt bevæpnede soldater.

Pakistans president, general Pervez Musharraf
I hovedstaden Islamabad ble FN-personale bedt om å holde seg hjemme av frykt for angrep mot FN-kontorer i byen. Flere demonstranter i byen bar plakater med sterk fordømmelse av Pakistans militære leder, general Musharraf: Musharraf er en hund en meget sterk fornærmelse i den islamske verden.




 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no